Emmi bouwt nieuwe kaasfabriek in Emmen

‹ Terug naar overzicht

Emmi bouwt nieuwe kaasfabriek in Emmen

Geplaatst op:

Zuivelonderneming Emmi Group investeert ongeveer CHF 50 miljoen  (circa 46 miljoen euro) in de bouw van een nieuwe kaasfabriek in Emmen in de omgeving van Luzern. De nieuwe kaasmakerij moet eind 2022 in gebruik worden genomen. De nieuwe productielocatie verrijst naast de huidige fabriek en vervangt de ruim 40 jaar oude kaasmakerij. Het bedrijf kan in de nieuwe fabriek roomkaas en andere kaassoorten produceren. 

De nieuwbouw biedt ruimte voor een duurzame productie en extra capaciteit voor de lange termijngroei van het bedrijf. Emmi Group heeft ambitieuze duurzaamheidsdoelen gesteld en streeft naar een Vision NetZero 2050. Alle dochterondernemingen van Emmi moeten onder andere hun uitstoot van broeikasgassen verminderen, zuinig omgaan met water, minder afval produceren en hun melkvoorraden duurzaam inkopen. 

Het zuivelconcern in Luzern maakte vorige maand  bekend dat Thomas Oehen-Bühlmann, lid en vicevoorzitter van de raad van bestuur, en Franz Steiger, lid van de raad van bestuur, zich tijdens de jaarlijkse algemene vergadering van 2022 niet herkiesbaar stellen. Emmi zal te zijner tijd aankondigen wie deze twee langzittende en vooraanstaande leden zal opvolgen.  

Emmi groeide uit van regionale melkverwerker tot een internationale groep van bedrijven in vijftien landen, een jaaromzet van 3,7 miljard Zwitserse franc en een uiteenlopende portefeuille van merken en bedrijven.