Twee leden raad van bestuur Emmi stellen zich niet herkiesbaar

‹ Terug naar overzicht

Twee leden raad van bestuur Emmi stellen zich niet herkiesbaar

Geplaatst op:

Emmi maakt bekend dat Thomas Oehen-Bühlmann, lid en vicevoorzitter van de raad van bestuur, en Franz Steiger, lid van de raad van bestuur, zich tijdens de jaarlijkse algemene vergadering van 2022 niet herkiesbaar stellen. Emmi zal te zijner tijd aankondigen wie deze twee langzittende en vooraanstaande leden zal opvolgen. 

Thomas Oehen-Bühlmann raad van bestuur emmi

Thomas Oehen-Bühlmann.

Emmi groeide uit van regionale melkverwerker tot een internationale groep van bedrijven in vijftien landen, een jaaromzet van 3,7 miljard Zwitserse franc en een gediversifieerde portefeuille van merken en bedrijven. De raad van bestuur van Emmi, bestaande uit vier vrouwen en vijf mannen, is verantwoordelijk voor deze strategie.

Internationale expansie Emmi

Oehen-Bühlmann en Steiger hebben volgens Emmi sterk bijgedragen aan de internationale expansie van het Zwitserse zuivelconcern. Oehen-Bühlmann is lid van de raad van bestuur sinds

Franz Steiger raad van bestuur emmi

Franz Steiger.

2009 en vicevoorzitter sinds 2012. Hij is ook lid van het Personeels- en Compensatiecomité, het Marktcomité en de Landbouwraad. Steiger is sinds 2015 lid van de raad van bestuur en tevens lid van de Landbouwraad. 

Bettinehoeve

Het zuivelconcern in Luzern vergrootte vorig najaar haar belang in geitenmelkverwerker geitenmelkverwerker Bettinehoeve in Etten-Leur met 30 procent naar 90 procent. De kazen van Bettinehoeve gaan onder private label naar retail en foodservice in Nederland en elders in Europa. 

Bettinehoeve is in 1982 opgericht door Johan Ewijk, de vader van huidig algemeen directeur Sybren Ewijk. Naast het aandeel van 90 procent van Emmi houdt Ewijk senior de resterende 10 procent van de aandelen in bezit. Hij blijft verantwoordelijk voor de toekomstige ontwikkeling van het bedrijf.

Tweede poederfabriek

Bettinehoeve wil de verwerking van geitenmelk tot poeder en eiwitconcentraten sterk uitbreiden. De geitenkaasproducent begint binnenkort met de bouw van een tweede poederfabriek, twee keer zo groot als de toren die in 2014 werd geïnstalleerd. In de nieuwe fabriek zal het bedrijf conventionele en biologische geitenmelkpoeder en eiwitconcentraat gaan produceren, Het geitenmelkbedrijf wil de uitbreiding in maart 2022 in gebruik nemen.