AVH Dairy Trade en Goat Milk Powder gaan verder als Emmi Nutritional Solutions

‹ Terug naar overzicht

AVH Dairy Trade en Goat Milk Powder gaan verder als Emmi Nutritional Solutions

Geplaatst op:

AVH Dairy Trade en Goat Milk Powder gaan in de loop van dit jaar verder onder de naam Emmi Nutritional Solutions (ENS). Emmi brengt de activiteiten van AVH Dairy Trade onder bij ENS International, Goat Milk Powder gaat opereren onder de naam ENS Netherlands. De wijziging van de bedrijfsnaam maakt zichtbaarder dat beide bedrijven onderdeel zijn van de Zwitserse zuivelonderneming.

Zowel AVH Dairy Trade in Heerhugowaard als Goat Milk Powder in Etten-Leur brengen ingrediënten op basis van geiten- en schapenmelk op de Nederlandse markt. Die gebruikt men voor het produceren van voedingsproducten zoals zuivel, zuigelingenvoeding, bakkerijproducten en zoetwaren. De Emmi Group heeft vorig jaar voor 4 miljard Zwitserse frank omgezet (ongeveer 4,05 miljard euro). De brede en hoger dan verwachte organische groei van 7 procent is het resultaat van de strategie-implementatie en marktposities met innovatieve merkconcepten. Daarnaast heeft het bedrijf een evenwichtig product- en klantenportfolio.

Bettinehoeve

Ook Bettinehoeve behoort tot het Zwitserse Emmi. Het geitenmelkbedrijf produceert op twee locaties in Etten-Leur poeder en geitenkazen onder de merknaam Bettine. De producten gaan via zusterbedrijf AVH Dairy Trade naar de markt. Onlangs is in de nieuwe poederfabriek  de eerste geitenmelk verwerkt tot poeder. De officiële opening staat gepland voor eind maart.

 

Het Emmi hoofdkantoor in Zwitserland. Foto: Emmi