Emmi Group breekt door 4 miljard-grens

‹ Terug naar overzicht

Emmi Group breekt door 4 miljard-grens

Geplaatst op:

Emmi Group heeft vorig jaar haar omzet zien groeien met 8,1 procent tot 4,2 miljard Zwitserse frank. De brede en hoger dan verwachte organische groei van 7,0 procent is het resultaat van de strategie-implementatie en marktposities met innovatieve merkconcepten en een evenwichtig product- en klantenportfolio.

Een voorbeeld van die strategie is de verkoop, afgelopen zomer, door Emmi  van haar belang in de Italiaanse kaasmaker Ambrosi aan Lactalis. In september heeft het kaasconcern een nieuwe kaasfabriek in Emmen bij Luzern geopend.  In die fabriek worden onder andere roomkaas en andere kaassoorten geproduceerd.

Wijzigingen in raad van bestuur

De raad van bestuur van Emmi AG stelt Nadja Lang voor om Alexandra Post Quillet op te volgen, die niet herkiesbaar is op de algemene vergadering van 13 april 2023. De raad van bestuur van Emmi Group bevestigt tegelijkertijd de benoeming van Urs Riedener als voorzitter en opvolger van Konrad Graber. Ook hij stelt zich tijdens algemene vergadering van 13 april niet meer verkiesbaar.

De officiële jaarcijfers van Emmi Group worden op 1 maart a.s. gepubliceerd. Emmi is het belangrijkste kaasbedrijf van Zwitserland. De Emmi Group heeft 25 productiefaciliteiten in Zwitserland en acht in andere landen. Het concern in Luzern is actief in Europa en de Verenigde Staten, onder meer met geitenzuivel. Er werken ongeveer 8.700 mensen. In Nederland zijn Bettinehoeve en zusterbedrijf AVH Dairy Trade onderdeel van het Zwitserse Emmi. Bettinehoeve produceert op twee locaties in Etten-Leur poeder en geitenkazen onder de merknaam Bettine. In de nieuwe poederfabriek is onlangs de eerste geitenmelk verwerkt tot geitenmelkpoeder. De officiële opening staat gepland voor eind maart.