Eurofins Agro nieuwe kennispartner Dairy Academy Royal A-ware

‹ Terug naar overzicht

Eurofins Agro nieuwe kennispartner Dairy Academy Royal A-ware

Geplaatst op:

Royal A-ware start via zijn kennisplatform Dairy Academy een partnership met laboratoriumorganisatie Eurofins Agro. Door de samenwerking met deze nieuwe kennispartner kunnen analyses van grond, voer, praktijkkennis van melkveehouders en informatie over melkopbrengst en -kwaliteit worden gecombineerd. 

Van links naar rechts: Klaas de Jong (coo Royal A-ware), Anneke Jorritsma-van der Zijl (manager Dairy Academy Royal A-ware), Erikjan van Huet Lindeman (manager Marketing & Development Eurofins Agro) en Bob Fabri (productmanager Eurofins Agro).

De nieuwe kennispartner biedt melkveehouders via analyses en adviezen  managementinformatie aan om de voeding van het melkvee en de bemesting van gras- en maisland te optimaliseren.

Eerste project met Eurofins Agro

In het eerste gezamenlijke project worden de beschikbare data van de Praktijkboerderij Oenkerk door Eurofins geanalyseerd om de verhouding tussen graslandkwaliteit, graslandbemesting, melkopbrengst en melkkwaliteit in beeld te brengen. Het project monitort de eiwitproductie in het grasland, het eiwitgehalte van het voer in de stal in relatie tot de melkopbrengst die bij Royal A-ware wordt afgeleverd. De conclusies worden gedeeld met de melkveehouders.

Over Dairy Academy 

Dairy Academy, gevestigd in Heerenveen bij de kaasmakerij van Royal A-ware, is een kennisplatform voor melkveehouders die melk aan Royal Aware leveren. Dairy Academy is onderdeel van Royal A-ware en helpt met tien kennispartners en aangesloten melkveehouders het melkveebedrijf toekomstbestendig en duurzaam in te richten. Melkveehouders die melk aan Royal A-ware leveren kunnen kosteloos en vrijblijvend aan workshops deelnemen. De workshops worden gegeven door deskundigen, specialisten van de kennispartners en anderen uit de melkvee- en zuivelbranche. 

De kennispartners van Dairy Academy zijn: Semex, BP, ForFarmers, Denkavit, Bles Dairies, Rabobank, GEA, SCCL, Uniform-Agri en Eurofins Agro. Uniform-Agri trad eind vorig jaar als negende kennispartner toe tot Dairy Academy.

Informatiebron

Eurofins Agro is een informatiebron voor ondernemers in de land- en tuinbouw. Door wetenschappelijke kennis en kennis uit het veld te verbinden, te verrijken en te delen biedt het bedrijf handvatten voor productiezekerheid en rendementsverbetering. Eurofins Agro is onderdeel van Eurofins Scientific, een internationaal beursgenoteerd life sciences bedrijf dat haar klanten voorziet van laboratoriumonderzoek en advies. Eurofins is wereldwijd marktleider op het gebied van bioanalytische testen voor levensmiddelen, water, milieu, cosmetica, farmaceutische producten en contract research voor agroscience. Daarnaast is Eurofins een van de grootste aanbieders in testing en laboratorium services in genomics, forensics, CDMO, advanced material sciences, medicijnontwikkeling en clinical studies.