Uniform-Agri nu ook kennispartner van Royal A-ware's Dairy Academy

‹ Terug naar overzicht

Uniform-Agri nu ook kennispartner van Royal A-ware's Dairy Academy

Geplaatst op:

Dairy Academy van Royal A-ware voegt aan het kennisplatform voor aangesloten melkveehouders een negende kennispartner toe: Uniform-Agri. Deze specialist in ontwikkeling van managementsoftware bundelt beschikbare data op een melkveebedrijf in werkbare en vergelijkbare kengetallen. 

Van links naar rechts: Anneke Jorritsma-Van der Zijl, Klaas de Jong en Harm-Jan van der Beek.

Door het managementsysteem van dit bedrijf zijn analyses over gezondheid, vruchtbaarheid en productie mogelijk. “Uniform-Agri is complementair aan onze huidige kennispartners”, stelt Royal A-ware-coo Klaas de Jong. “Het bedrijf koppelt alle systemen binnen een melkveebedrijf, maar ook aan de landelijke databases voor gegevensuitwisseling. Het is voor ieder melkveebedrijf mogelijk te zien hoe het presteert ten opzichte van het landelijke gemiddelde. Verbeterpunten zijn vaak in één oogopslag duidelijk. Met meer kennis krijgen melkveehouders meer grip op hun bedrijf en dat levert betere resultaten op.” 

Erfbetreders en Uniform-Agri 

Het bedrijf faciliteert erfbetreders zoals de voeradviseur en de dierenarts via het consultantprogramma waarbij een melkveehouder bepaalt om de gegevens vrij te geven. Deze erfbetreders kunnen een analyse maken op basis van de cijfers die het managementsysteem van Uniform-Agri koppelt vanuit bijvoorbeeld voercomputers, melkmeetapparatuur en melkrobots. 

“Het kijken naar de koeien in de stal in combinatie met de beschikbare data geeft de beste consultancy”, zegt Harm-Jan van der Beek, directeur-eigenaar van Uniform-Agri. “We kijken ernaar uit om samen met de andere kennispartners de melkveehouders van A-ware vooruit te helpen.” 

Nieuwe workshops Dairy Academy 

Dairy Academy heeft voor aangesloten melkveehouders digitale workshops en workshops op locatie bij een melkveebedrijf. Manager Dairy Academy Anneke Jorritsma-van der Zijl: “We gaan samen workshops organiseren waarbij de kennis en anoniem vergelijkbare data van Uniform-Agri worden gedeeld met onze melkveehouders.“