Fage Groep bouwt nieuwe fabriek in Hoogeveen

‹ Terug naar overzicht

Fage Groep bouwt nieuwe fabriek in Hoogeveen

Geplaatst op:

De gemeente Hoogeveen heeft een voorlopig contract gesloten met het Griekse yoghurtconcern Fage Groep voor de bouw van een nieuwe Europese fabriek. De bouw begint halverwege 2022. Twee jaar later zou de productie van start kunnen gaan.  

De fabriek op het nieuwe bedrijventerrein Riegmeer vergt een investering van meer dan € 150 miljoen en zal ongeveer 250 banen opleveren. Fage is het eerste bedrijf dat een plek krijgt op het bedrijventerrein Riegmeer.

Nieuwe persleiding

Riegmeer wordt de komende tijd ingericht. Zo worden er voor de bouw van de nieuwe fabriek vergunningen uitgewerkt en aangevraagd en er worden afspraken gemaakt over de aanleg van de nutsvoorzieningen. Het Hoogeveense bedrijventerrein krijgt ook de benodigde infrastructuur. Voor het rioleringsstelsel moet er een nieuwe persleiding vanaf Riegmeer naar de rioolwaterzuivering in Echten worden aangelegd om Fage te faciliteren.

Familiebedrijf Fage Groep

Fage is een internationale fabrikant van Griekse yoghurt met vestigingen in Griekenland en de Verenigde Staten. Het Griekse familiebedrijf  bestaat bijna honderd jaar. De familie Filippou opende in 1926 een winkeltje met zuivelproducten in Athene.

Lees ook: Marges zuivelsector onder druk ondanks omzetgroei