Farmel staakt handel in fourage

‹ Terug naar overzicht

Farmel staakt handel in fourage

Geplaatst op:

Handelsbedrijf Farmel uit Emmeloord is per 1 januari gestopt met de handel in fourage. Het wil zich verder richten op de handel in rauwe melk en zuivelproducten zoals melkpoeder en boter. 

zuivel agf farmelDe activiteiten van Farmel Feed worden overgenomen door Boerkamp Vee en Kalverhandel in Wilp en Agri-handel Broere in Lekkerkerk. Het bedrijf is actief met een melkvolume van 190 eigen melkveebedrijven in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. De zuivelexporteur verbreedde het aanbod een jaar geleden met de export van akkerbouwproducten via zijn nieuwe dochteronderneming Holland Agri Foods in Emmeloord. 

Farmel en agf

Farmel richtte Holland Agri Foods op naar aanleiding van de vraag van klanten in Afrika en Midden-Amerika naar aardappelen, peen, uien en wintergroenten. De stap naar agf was voor de zuivelexporteur vrij eenvoudig, aldus salesmanager Jacqueline Fokker van Holland Agri Foods op agf.nl. “Jan-Henry van der Linde, aandeelhouder van Farmel, beschikt zelf over ruim 1.800 hectare aan akkerbouw met voornamelijk aardappelen, uien en peen. Daarnaast hebben we zo onze contacten met de verwerkende industrie in de regio waar we een groot aantal producten afnemen.”

Vraag naar agf 

Agf is geen bijkomend product voor het bedrijf. Dankzij moederbedrijf Farmel Dairy Business kan Holland Agri Foods klanten voorzien van zuivelproducten om het assortiment aan te vullen. Fokker: “Het is ontstaan vanuit de vraag van onze klanten die reeds zuivelproducten bij ons afnemen, maar met de oprichting van Holland Agri Foods willen we ons gaan richten op een eigen klantenbestand in de toekomst. Met de agf- en zuivelproducten kunnen wij een totaalpakket aanbieden aan onze afnemers.”