Farmel stapt in export van agf

‹ Terug naar overzicht

Farmel stapt in export van agf

Geplaatst op:

Zuivelexporteur Farmel stapt in de export van akkerbouwproducten met zijn nieuwe dochteronderneming Holland Agri Foods in Emmeloord.

aardappelen groente fruit farmelFarmel, actief in de handel van rauwe melk en zuivelproducten als poeder en boter, richtte Holland Agri Foods op naar aanleiding van de vraag van klanten in Afrika en Midden-Amerika naar aardappelen, peen, uien en wintergroenten. 

Eenvoudige stap voor Farmel 

De stap naar agf was voor de zuivelexporteur vrij eenvoudig, aldus salesmanager Jacqueline Fokker van Holland Agri Foods op agf.nl. “Jan-Henry van der Linde, aandeelhouder van Farmel, beschikt zelf over ruim 1.800 hectare aan akkerbouw met voornamelijk aardappelen, uien en peen. Daarnaast hebben we zo onze contacten met de verwerkende industrie in de regio waar we een groot aantal producten afnemen.” 

Zuivelklanten vragen naar agf 

Agf is geen bijkomend product voor het bedrijf. “Het is ontstaan vanuit de vraag van onze klanten die reeds zuivelproducten bij ons afnemen, maar met de oprichting van Holland Agri Foods willen we ons gaan richten op een eigen klantenbestand in de toekomst. Met de agf producten en de zuivelproducten kunnen wij een totaalpakket aanbieden aan onze afnemers.”