FrieslandCampina benoemt twee nieuwe commissarissen

‹ Terug naar overzicht

FrieslandCampina benoemt twee nieuwe commissarissen

Geplaatst op:

Marleen Vaesen en Baptiest Coopmans worden per 13 december benoemd als lid van de raad van commissarissen van Koninklijke FrieslandCampina. Vaesen en Coopmans worden benoemd voor een periode van vier jaar.

Marleen Vaesen en Baptiest Coopmans.

Marleen Vaesen was tot mei 2022 ceo van de Belgische luxekledingonderneming Van de Velde. Daarvoor was ze ceo van Greenyard, wereldwijd marktleider in verse, diepgevroren en bereide groenten en fruit, en bekleedde ze managementfuncties bij Procter & Gamble, Sara Lee en Douwe Egberts. 

Vaesen is bestuurder bij Van de Velde, bioscoopketen Kinepolis, investeringsmaatschappij De Eik, Maatschappij van Roerend Bezit van de Boerenbond (MRBB) en Arvesta, servicepartner van boeren en tuinders.

Baptiest Coopmans

Baptiest Coopmans is senior vice president van Liberty Global. Eerder was hij onder meer ceo van Ziggo in Nederland tijdens de fusie met UPC, lid van de raad van bestuur van KPN en was hij zeventien jaar in diverse managementfuncties werkzaam voor Unilever in binnen- en buitenland. Daarnaast heeft Coopmans ervaring in toezichthoudende rollen. Zo was hij onder meer voorzitter van de raad van toezicht van de Technische Universiteit Eindhoven en is hij lid van de raad van toezicht van TNO.

Rvc FrieslandCampina

De raad van commissarissen van Koninklijke FrieslandCampina bestaat per 13 december 2022 uit negen leden: Sybren Attema (voorzitter), Nils den Besten, Baptiest Coopmans, Hans Hettinga, Elze Jellema, Angelien Kemna, Heiko Schipper, Hans Stöcker en Marleen Vaesen.