FrieslandCampina Ingredients lanceert biologische gedemineraliseerde weipoeder

‹ Terug naar overzicht

FrieslandCampina Ingredients lanceert biologische gedemineraliseerde weipoeder

Geplaatst op:

FrieslandCampina Ingredients lanceert Deminal 90 Organic, een biologische gedemineraliseerde weipoeder. Met de innovatie wil de coöperatie inspelen op de groeiende vraag van ouders die op zoek zijn naar biologische voeding voor zuigelingen.

Deminal 90 Organic wordt gemaakt van verse biologische wei, afkomstig van de biologische melk van 135 gecertificeerde biologische ledenbedrijven in Nederland.

Gedemineraliseerde weipoeder voor zuigelingenmelk

Zowel menselijke melk als koemelk bevat een combinatie van caseïne en wei-eiwitten. In menselijke melk is deze verhouding 40:60, terwijl deze in koemelk 80:20 is. Gedemineraliseerde wei is een populaire keuze voor fabrikanten van zuigelingenmelk die de gewenste verhouding caseïne/wei (40:60) in hun formule willen bereiken en tegelijkertijd het mineralengehalte in een formule willen beperken. 

Lactose

Door aan het begin van het formuleringsproces eiwitten met een laag mineralengehalte toe te voegen, kan het mineralenprofiel van een formule in een later stadium gemakkelijk worden geoptimaliseerd wanneer mineralen in precieze hoeveelheden kunnen worden toegevoegd. Gedemineraliseerde wei bevat bovendien lactose. Daardoor is het niet nodig om lactose apart toe te voegen, meldt FrieslandCampina Ingredients in zijn bericht.

Verkoop Nutrifeed

FrieslandCampina maakte onlangs bekend dat het diervoederfabrikant Nutrifeed in Veghel  dat nu nog tot de dierenvoedingsbusiness van FrieslandCampina Ingredients behoort – aan Denkavit verkoopt. Beide bedrijven gaan zuivelbijstromen leveren aan de diervoedingsindustrie.