FrieslandCampina verkoopt Nutrifeed aan Denkavit

‹ Terug naar overzicht

FrieslandCampina verkoopt Nutrifeed aan Denkavit

Geplaatst op:

FrieslandCampina verkoopt Nutrifeed aan Denkavit. Beide bedrijven gaan een langetermijnovereenkomst aan voor levering van zuivelbijstromen aan de diervoedingsindustrie. De transactie zal naar verwachting halverwege dit jaar worden afgerond. Nutrifeed in Veghel maakt voeders voor jongvee. 

“Met Denkavit hebben we een sterke partij gevonden met internationale groeiambities voor onze diervoedingsbusiness”, aldus Herman Ermens, president FrieslandCampina Ingredients. “Denkavit biedt ons een goede mogelijkheid om meerwaarde te creëren voor onze zuivelbijstromen. In december 2020 heeft FrieslandCampina ervoor gekozen de ingrediëntenactiviteiten voor zijn klanten volledig te richten op hoogwaardige ingrediëntoplossingen voor consumenten in alle levensfasen. Nutrifeed zal als onderdeel van Denkavit, een internationale speler met een sterke focus op jongdiervoeding, betere mogelijkheden hebben om haar groeiambities te realiseren.” 

Verkoop Nutrifeed past in transformatie

De verkoop van Nutrifeed past in de versnelling van de transformatie die FrieslandCampina eind vorig jaar aankondigde. FrieslandCampina zet dit jaar twee nieuwe bedrijfsonderdelen op: FrieslandCampina Professional en FrieslandCampina Trading. FrieslandCampina Professional gaat zuivelproducten leveren aan out-of-homekanalen. De food & beverage-activiteiten van de businessgroup FrieslandCampina Ingredients gaan over naar dit nieuwe bedrijfsonderdeel. Voor de dierenvoedingsbusiness van FrieslandCampina Ingredients, waartoe Nutrifeed behoorde, werd naar een strategische partner gezocht.

Denkavit versterkt positie

Erik Buys, directeur van Denkavit reageert: “Met deze overname bouwen we onze wereldwijde positie op het gebied van jongdiervoeding verder uit. De overeenkomst voor de levering van zuivelbijstromen verbetert onze positie op het gebied van sourcing van grondstoffen.”

Medewerkers gaan mee

De zeventig medewerkers die werkzaam zijn binnen de diervoedingsactiviteiten van FrieslandCampina gaan mee over naar Denkavit. Medewerkers en vakbonden zijn over het voorgenomen plan geïnformeerd en de medezeggenschap is om advies gevraagd. De voorgenomen overname is onderworpen aan de gebruikelijke voorwaarden. Financiële details worden niet bekendgemaakt.