FrieslandCampina investeert in biologische kaas en ingrediënten

‹ Terug naar overzicht

FrieslandCampina investeert in biologische kaas en ingrediënten

Geplaatst op:

FrieslandCampina heeft bijna € 8 miljoen geïnvesteerd in de productie van biologische kaas en ingrediënten in de fabriek in Bedum. 

De investering is onderdeel van de nieuwe strategie voor biologisch die in 2017 door het zuivelbedrijf is ingezet. Het accent in de strategie ligt meer op zuivelingrediënten in plaats van op dagverse biologische zuivelproducten, kindervoeding en kaas. De eerste fase is afgerond en FrieslandCampina wil de biologische productie graag opschalen.

Concurrentie in dagvers

Het zuivelbedrijf concentreerde zich in het verleden sterk op de verwerking van biologische melk tot dagverse melkproducten. In die markt is er veel concurrentie via onder andere private labels. Het bleek lastig om het marktaandeel op hetzelfde niveau te houden, meldt FoodProNetwork.

Biologische kaas en ingrediënten 

De fabriek van FrieslandCampina in Bedum startte twee jaar geleden met de productie van biologische kaas, zuivelingrediënten en babyvoeding. De kaas blijft vooral binnen Europa en de ingrediënten en babyvoeding gaan naar Zuidoost-Azië en dan met name China.

Meer biologische melkaanvoer 

FrieslandCampina wil de productie van het segment biologisch opschalen. Dat betekent dat de biologische melkaanvoer in de komende jaren met bijna 50 procent moet stijgen. 

Op dit moment heeft de zuivelcoöperatie ongeveer 120 toeleveranciers van biologische melk. Daar komen er op vrij korte termijn twintig tot dertig leveranciers bij, maar de onderneming wil daarnaast nog vele tientallen bedrijven voor biologische melklevering interesseren.

Zuigelingenvoeding

FrieslandCampina Ingredients introduceerde vorig jaar biologische gedemineraliseerde weipoeder voor biologische zuigelingenvoeding. De coöperatie speelt met de innovatie in op de groeiende vraag van ouders die op zoek zijn naar biologische voeding voor zuigelingen.