FrieslandCampina investeert in derde petlijn in Aalter

‹ Terug naar overzicht

FrieslandCampina investeert in derde petlijn in Aalter

Geplaatst op:

FrieslandCampina investeert in een derde lijn voor petflessen in de vestiging in Aalter. Daardoor zullen melk- en roomproducten van de zuivelcoöperatie gefaseerd overgaan van een verpakking in HDPE-flessen naar milieuvriendelijke petflessen, die zo veel mogelijk uit gerecycleerd materiaal bestaan.

Alle flessen krijgen op termijn ook een milieuvriendelijke dop die aan de fles vast blijft zitten om zwerfvuil te voorkomen. Verder zullen in Aalter ook roomproducten voor afnemers uit de voedingsindustrie in petverpakkingen worden geproduceerd. Met de investering speelt de onderneming ook in op de toegenomen vraag naar duurzaam verpakte zuivelproducten.

FrieslandCampina zet volgende stap

De nieuwe derde petlijn is een volgende stap in FrieslandCampina’s duurzaamheidsstrategie. Ze biedt tevens de mogelijkheid voor commerciële groei, speelt in op veranderende consumentenbehoeftes en beantwoordt de toegenomen vraag naar duurzame verpakkingen.

FrieslandCampina kondigde vorig jaar de investering in een tweede petlijn aan. Met deze duurzame productielijn werd het de eerste zuivelproducent in België die 100 procent recycleerbare flessen introduceerde, een duurzame verpakkingsoplossing. 

Lang houdbare zuiveldranken

In Aalter produceert FrieslandCampina lang houdbare zuiveldranken voor lokale merken zoals Campina, Joyvalle, Fristi en Cécémel, maar ook Chocomel voor onder andere  de Nederlandse markt  en het zuivelmerk Yazoo voor het Verenigd Koninkrijk. Straks wordt met de investering ook Debic voor Europa en Azië aan dit portfolio toegevoegd.  Verder zullen in Aalter ook hoogwaardige roomproducten voor de professionele b2b-markt in pet worden geproduceerd.

FrieslandCampina produceert consumentenzuivel in de Belgische fabriek. Vorig jaar nam Royal A-Ware de melkpoedertorens in Aalter over van FrieslandCampina.  De locatie in Aalter heeft een capaciteit van circa 45.000 ton melkpoeder.

Duurzaamheid strategische prioriteit

Duurzaamheid is een van de vier strategische prioriteiten van FrieslandCampina. Met het programma Nourishing a better planet werkt het bedrijf aan duurzaamheid in de volle breedte – klimaat, biodiversiteit, goede voeding en recycleerbare verpakkingen – met als einddoel in 2050 netto klimaatneutraal te zijn en de groeiende wereldbevolking te kunnen blijven voorzien van goede voeding.

Lees hier meer over de resultaten van FrieslandCampina in 2021.