FrieslandCampina opent innovatie- en ervaringscentrum in Shanghai

‹ Terug naar overzicht

FrieslandCampina opent innovatie- en ervaringscentrum in Shanghai

Geplaatst op:

FrieslandCampina heeft in Shanghai een nieuw innovatie- en ervaringscentrum geopend. Met de nieuwe locatie wil het zuivelconcern consumenten, klanten en andere belanghebbenden kennis laten maken met producten en innovaties van de Nederlandse zuivelonderneming. 

Het innovatie- en ervaringscentrum van FrieslandCampina in de Chinese stad omvat twee verdiepingen en is bijna 1.240 m2 groot.

FrieslandCampina naar Chinese markt

FrieslandCampina wil met onder meer de opening van de nieuwe locatie toegang tot de Chinese markt zoeken. De afzet van babyvoeding via Hongkong is voorlopig afgesloten sinds Hongkong de grenzen sloot bij de start van de pandemie begin 2020. Producenten van babyvoeding richten zich meer op het aanbieden van producten in lokale winkels en op onlineverkoop.

Beperkingen Covid-19

Ook Ausnutria meldde eerder al dat het de invloed van de aanhoudende beperkingen als gevolg van Covid-19. Deze kregen in het afgelopen halfjaar een indringender karakter en daardoor werden ook meer structurele effecten zichtbaar. De wereldwijde trend van dalende geboortecijfers is door Covid-19 in een versnelling gekomen en manifest in landen waarin de zuivelproducent opereert.