FrieslandCampina verdiept zich in kruidenrijk grasland

‹ Terug naar overzicht

FrieslandCampina verdiept zich in kruidenrijk grasland

Geplaatst op:

FrieslandCampina is met leden-melkveehouders een project gestart om meer te leren over kruidenrijk grasland. Het project moet inzicht geven op het inzaaien, beheren en de mogelijke meerwaarde voor het melkveebedrijf.

De negen deelnemende melkveehouders hebben bedrijven in Noord-Brabant, Limburg, Noord-Holland, Zuid-Holland, Gelderland en Friesland. Een deel van hen werkt met bestaand kruidenrijke graslanden, een deel heeft dit jaar opnieuw ingezaaid.  

Rol voor kruidenrijk grasland in melk?

De ervaringen van het project komen beschikbaar voor alle leden van FrieslandCampina. De kennis die wordt vergaard is interessant als concreet voorbeeld voor het verbeteren van biodiversiteit, aldus FrieslandCampina. Kruidenrijk gras zou in dit verband ook een rol kunnen spelen bij het verwaarden van melk.

Het kruidenrijkgrasproject past bij de activiteiten die FrieslandCampina momenteel ontplooit op het gebied van duurzaamheid. Zo heeft de coöperatie het kwaliteits- en duurzaamheidsprogramma Foqus planet en houdt het zich ook bezig met duurzame energievoorziening met Jumpstart.