Gezocht: melkveehouders voor praktijkonderzoek emissiereducties

‹ Terug naar overzicht

Gezocht: melkveehouders voor praktijkonderzoek emissiereducties

Geplaatst op:

De melkveehouderij in Nederland staat voor de uitdaging om de emissies van methaan en ammoniak te verlagen. Daarvoor wordt gezocht naar maatregelen die de sector voldoende toekomstperspectief bieden. Het project Netwerk Praktijkbedrijven gaat de komende vier jaar aan de slag met maatregelen om ammoniak- en methaanemissies te reduceren. Hiervoor zoekt het Netwerk minimaal dertig melkveehouders die hieraan mee willen doen. 

Deelnemers aan het project dragen door praktijkonderzoek zelf bij aan nieuwe inzichten voor henzelf en voor de sector. Ze worden intensief begeleid van experts en leveren een concreet resultaat bij het reduceren van ammoniak- en methaanemissies. 

Meer kennis en inzicht melkveehouders

De deelnemende melkveehouders doen bovendien nieuwe kennis en praktische inzichten op over hoe het werkt met ammoniak en methaan, speciaal op hun bedrijf, ze trekken verder op met collega-veehouders uit heel Nederland, toponderzoekers en netwerkbegeleiders en ze zijn een van de eersten die met nieuwe managementtools gaan werken. Bovendien hebben deelnemende melkveehouders aan het project na afloop van het project in 2024 bijgedragen aan de klimaat- en stikstofdoelstellingen van 2030. 

Inschrijving project

Het project is een initiatief van LTO Noord, Wageningen Livestock Research en het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Meer informatie en inschrijven tot en met 13 september kan HIER.