Groei voor zuivel met keurmerk On the way to PlanetProof

‹ Terug naar overzicht

Groei voor zuivel met keurmerk On the way to PlanetProof

Geplaatst op:

On the way to PlanetProof blijft groeien. Het areaal beheerd land door melkveehouders die voldoen aan de duurzaamheidseisen van dit keurmerk voor zuivel is vorig jaar met 3 procent gestegen ten opzichte van 2020. 

Bijna achthonderd melkveehouders die zijn aangesloten bij FrieslandCampina en Farmel Dairy voldoen aan de duurzaamheidseisen voor On the way to PlanetProof Melk.

Breed scala aan zuivelproducten

Deze melkveehouders produceren de melk voor een breed scala aan zuivelproducten, zoals melk, yoghurt, drinks, kaas en roomboter. De zuivelproducten vinden hun weg via supermarkten naar consumenten als A-merk (Campina) of als private label (onder andere Milsani, Milbona, Melkan).

On the way to PlanetProof

Het keurmerk van On the way to PlanetProof voor melk en zuivel kende in 2020 een toename van 46.500 hectare. Het totaal areaal duurzamer beheerd land voor melkkoeien kwam uit op een totaal areaal van 90.000 hectare. Stichting Milieu Keurmerk (SMK) zette daarmee de verdere groei van voorgaande jaren door, zo blijkt uit het jaarverslag van 2020.

Volgens Milieu Centraal is On the way to PlanetProof is een van de tien topkeurmerken. Deze merken stellen de hoogste eisen op het gebied van milieu, dierenwelzijn en mens & werk.