Groupe Bel boekt hogere omzet in 2020

‹ Terug naar overzicht

Groupe Bel boekt hogere omzet in 2020

Geplaatst op:

Kaasonderneming Groupe Bel heeft in 2020 een omzet gerealiseerd van bijna € 3,46 miljard. De omzet was 1,5 procent hoger dan in 2019. De organische groei van de omzet bedroeg 2,8 procent. Volgende week brengt de onderneming haar volledige jaarcijfers over 2020.  

Het concern heeft in Nederland productielocaties voor kaas in Dalfsen en Schoonrewoerd. Daarnaast heeft het bedrijf in Wageningen een vestiging waar kaas wordt verpakt. De kaas komt op de markt onder het merk Leerdammer. Daarnaast is de onderneming op de Nederlandse markt aanwezig met de merken Boursin en La vache qui rit. 

Organisatie Groupe Bel

De divisie Royal Bel Leerdammer nam vorig najaar afscheid van operationeel directeur Jos Kok. Zijn vertrek per 1 september kwam voort uit het aanpassen van de managementstructuur van de zuivel- en kaasonderneming.  Deze vond plaats in navolging op de gewijzigde organisatiestructuur binnen het moederbedrijf. Het is van een regiogerichte aanpak naar een platformgerichte aanpak gegaan met daarin meer focus op het hele proces binnen een specifiek kaassegment.