Jos Kok vertrekt bij Royal Bel Leerdammer

‹ Terug naar overzicht

Jos Kok vertrekt bij Royal Bel Leerdammer

Geplaatst op:

Royal Bel Leerdammer neemt per 1 september afscheid van operationeel directeur Jos Kok. Zijn vertrek vloeit voort uit het aanpassen van de managementstructuur van de zuivel- en kaasonderneming. 

operationeel directeur jos kok

Jos Kok.

De functie van director operations komt per deze datum te vervallen en er is een nieuwe functie van director production gecreëerd. Deze functie wordt straks ingevuld door Marcel van den Hurk, sinds juni 2019 plantmanager in Wageningen. Hij wordt verantwoordelijk voor de productie van de drie fabrieken in Nederland in Schoonrewoerd, Dalfsen en Wageningen. Bij Royal Bel Leerdammer werken zo’n 430 medewerkers. 

Jos Kok 32 jaar bij Bel Leerdammer

Van den Hurk gaat rapporteren aan de platformdirector van de internationale Bel Group. Managers van andere afdelingen die voorheen rapporteerden aan de director operations gaan rechtstreeks rapporteren aan internationale managers van de Bel Group. 

Jos Kok werkt ruim 32 jaar bij Bel Leerdammer. Hij kreeg in juli 2019 de leiding over de fabrieken in Nederland. De aansturing van de Nederlandse bedrijfsactiviteiten werd toen samengevoegd met die van de Portugese activiteiten die hij al acht jaar onder zijn hoede had.

Van regio- naar platformgericht

De aanpassing van de organisatie gebeurt in navolging op de al eerder gewijzigde organisatiestructuur van de Bel Group waarin het bedrijf van een regiogerichte aanpak naar een platformgerichte aanpak is gegaan met nog meer focus op het hele proces binnen een specifiek kaassegment.

Reorganisatie Groupe Bel

Kok verving vorig jaar mei Joost van der Hoogte, de toenmalige director operations bij Royal Bel Leerdammer. Zijn vertrek was het gevolg van een reorganisatie in de internationale organisatie. Groupe Bel voerde een jaar geleden een reorganisatie door met als gevolg dat managementfuncties werden samengevoegd.