Hans Janssen nieuwe cfo bij FrieslandCampina

‹ Terug naar overzicht

Hans Janssen nieuwe cfo bij FrieslandCampina

Geplaatst op:

FrieslandCampina heeft per 1 mei 2021 Hans Janssen tot chief financial officer benoemd. Janssen neemt de positie over van Jaska de Bakker. Zij heeft besloten om het bedrijf in de zomer te verlaten om zich toe te leggen op het vervullen van een aantal commissariaten.

Jiska Bakker en haar opvolger Hans Janssen.

Janssen komt van bouw- en infrastructuurbedrijf Heijmans. Hij was daar sinds 2017 cfo. Daarvoor was Janssen negen jaar in dienst bij zorgbedrijf Mediq, eveneens als cfo. Janssen begon zijn carrière bij Unilever, waar hij zeventien jaar werkte in financiële en operationele functies in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Singapore en Maleisië.

Hans Janssen opvolger van Jaska de Bakker

Jaska de Bakker trad in januari 2017 in dienst bij FrieslandCampina als financieel directeur voor de businessgroup Consumer Products Asia in Singapore. Begin 2018 werd De Bakker benoemd tot cfo en lid van de Executive Board in Nederland. 

De Bakker gaat zich toeleggen op het vervullen van een aantal commissariaten. Van 1 mei tot de zomer is er een overgangsperiode waarin De Bakker beschikbaar zal zijn om Janssen te ondersteunen.