Voortaan volledig gerecyclede petflessen voor Friesland Campina

‹ Terug naar overzicht

Voortaan volledig gerecyclede petflessen voor Friesland Campina

Geplaatst op:

FrieslandCampina gaat vanaf volgende maand petflessen maken van volledig gerecycled pet (rpet). Omdat een petfles alleen kan worden gerecycled als de consument het etiket eraf heeft gehaald heeft de research & development-afdeling van FrieslandCampina een nieuwe ‘ritssluiting’ ontwikkeld waarmee het etiket er eenvoudiger kan worden verwijderd. 

FrieslandCampina is naar eigen zeggen het eerste bedrijf in de zuivelsector met nagenoeg circulaire flessen voor zijn merken in Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk en Hongarije.

Petflessen 100 procent gerecycled

“Met de 100 procent gerecyclede petflessen zet FrieslandCampina een nieuwe stap in het circulair maken van zijn verpakkingen”, zegt Patrick van Baal, global director packaging development. “Het is onze ambitie om volledig circulair te worden. Daarom verhogen we het gerecyclede gehalte van onze petflessen van 20 naar 100 procent. Een cruciale stap om onze duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken, want daarvoor moeten alle verpakkingen eerst recyclebaar, herbruikbaar of allebei worden.”

Duurzaamsheidsprogramma FrieslandCampina

Het hele verpakkingsportfolio circulair en CO₂-neutraal maken en de hoeveelheid verpakkingsmateriaal tot een minimum te beperken is een van de doelstellingen van het duurzaamheidsprogramma van FrieslandCampina, genaamd ‘Nourishing a better planet’.

Het bedrijf ging vijf jaar geleden over op pet voor alle drinkflessen. Pet is volledig circulair te maken; het is licht van gewicht en heeft het een lage CO₂-voetafdruk. Het maken van alle nieuwe petflessen van oude petflessen levert FrieslandCampina een besparing op van bijna 1,9 miljoen kilo aan nieuw plastic.

Europees Plastic Pact

FrieslandCampina streeft ook naar minder en betere plastic verpakkingen. Daarvoor ondertekende het zuivelbedrijf het Europees Plastic Pact.