Heemskerk Dairy voorziet vrachtwagens van zonnepanelen en elektrische heftruck

‹ Terug naar overzicht

Heemskerk Dairy voorziet vrachtwagens van zonnepanelen en elektrische heftruck

Geplaatst op:

Heemskerk Dairy werkt met zonnepanelen van SolarOnTop en de elektrische meeneemheftruck van Moffett om het logistieke proces zo stil en schoon mogelijk te laten verlopen. zodat het vee ontspannen blijft.

Normaal gesproken veroorzaakt het lossen van vracht bij melkveebedrijven veel lawaai en vervuiling: een vorkheftruck op gas rijdt rond en voor vertrek moet de vrachtwagenmotor stationair draaien om genoeg persluchtdruk op te bouwen voor hij kan wegrijden. Met de nieuwste technologieën zijn de negatieve bijwerkingen van het logistieke proces aanzienlijk verminderd.

Zonne-energie Heemskerk Dairy

Heemskerk Dairy heeft zijn nieuwste trucks en opleggers uitgerust met SolarOnTop-technologie en elektrische meeneemheftrucks van Moffett. De SolarOnTop laadt de meeneemheftruck tijdens het rijden op, zodat deze een zo groot mogelijk bereik heeft, met de groenst mogelijke energie. Bovendien brengen de zonnepanelen het persluchtsysteem op druk, waardoor de stationaire draaitijd tot een minimum wordt beperkt. Na het starten kan de vrachtwagen-opleggercombinatie onmiddellijk wegrijden.

Duurzaamheidsstreven

De resterende zonne-energie wordt aan de vrachtwagen geleverd, waardoor het brandstofverbruik maximaal wordt gereduceerd. Tijdens het rijden levert de SolarOnTop schone elektriciteit in plaats van elektriciteit die door een dynamo wordt opgewekt. Bij stilstand of tijdens een pauze houdt de SolarOnTop de accu’s van de vrachtwagen volledig opgeladen, waardoor de noodzaak om stationair te draaien verder wordt beperkt.

Lees ook: ‘Energieverbruik melkveebedrijf kan fors omlaag’

Met de inzet van de elektrische Moffett NX E425.3 wil Heemskerk Dairy een belangrijke impuls geven aan zijn duurzaamheidsstreven. Een voorwaarde van het ingenieursbureau was dat de meeneemheftruck 100 procent emissievrij moest zijn.

Vermindering milieubelasting

Heemskerk Dairy is als partner voor de moderne melkveehouder actief in meer dan zeventien landen binnen Europa. Het ingenieursbureau heeft zich ten doel gesteld om, naast het verminderen van de milieubelasting voor zijn klanten, ook naar zijn eigen procedures en apparatuur te kijken om de CO2– en NOx-footprint te verminderen.