Emmi verkoopt belang in Italiaans kaasbedrijf Ambrosi

‹ Terug naar overzicht

Emmi verkoopt belang in Italiaans kaasbedrijf Ambrosi

Geplaatst op:

De Zwitserse zuivelproducent Emmi, verkoopt zijn belang van 25 procent in de Italiaanse kaasspecialist Ambrosi aan het Franse zuivelconcern Lactalis. De transactie maakt deel uit van de strategische focus op winstgevende groeisegmenten.

Foto: Emmi

Het in 2007 verworven belang in Ambrosi was gericht op het realiseren van gezamenlijke internationale groei in een aantal geselecteerde landen in het segment speciaal- en premiumkazen. Beide partners hebben nu hun eigen structuren buiten hun thuismarkt en zijn goed gepositioneerd voor toekomstige groei. 

“Italiaanse kaasklassiekers zoals Parmigiano Reggiano en Grana Padano waren de ideale aanvulling op ons hoogwaardige traditionele assortiment Zwitserse kaasspecialiteiten, maar behoren niet langer tot ons kernassortiment”, legt Urs Riedener, ceo van de Emmi Group, uit. “De verkoop weerspiegelt ook onze consistente strategische afstemming op gedifferentieerde merkconcepten en winstgevende focusplatforms zoals kant-en-klare koffie, speciale kazen, desserts en plantaardige melkalternatieven.”

Emmi eens met Lactalis

De meerderheidsaandeelhouders van de Italiaanse kaasspecialist en Emmi hebben het overnamebod van de Lactalis Group geaccepteerd. De afronding van de transactie is onder voorbehoud van goedkeuring door de verantwoordelijke mededingingsautoriteiten. De partijen zijn overeengekomen de koopprijs niet bekend te maken.

Emmi nam vorig najaar de Amerikaanse fetaproducent Athenos over van het Franse zuivelconcern Lactalis. Het Zwitserse kaasconcern bouwt een nieuwe kaasfabriek in Emmen bij Luzern. De nieuwe kaasmakerij moet eind dit jaar in gebruik worden genomen.

Belang in Bettinehoeve

Het zuivelconcern in Luzern heeft een belang van 90 procent in geitenmelkverwerker Bettinehoeve in Etten-Leur. De kazen van Bettinehoeve gaan onder private label naar retail en foodservice in Nederland en elders in Europa. Bettinehoeve opent komend najaar een nieuwe fabriek voor geitenmelkpoeder. De onderneming wil met de nieuwe locatie de verwerking van geitenmelk tot poeder en eiwitconcentraten sterk uitbreiden.