Hogere prijs voor geitenmelk in juni van dit jaar

‹ Terug naar overzicht

Hogere prijs voor geitenmelk in juni van dit jaar

Geplaatst op:

De prijs voor geitenmelk is dit jaar in juni bijna € 5 hoger dan in juni vorig jaar. In mei bedroeg de gewogen gemiddelde voorschotprijs voor geitenmelk € 65,86 per 100 kilo, in juni was dat € 63,16 per 100 kilo standaardmelk. 

Vergeleken met het gewogen gemiddelde in juni 2019 steeg de melkprijs dit jaar met  € 4,96 per 100 kilo. Ten opzichte van april 2020 is de gewogen melkprijs met € 5,04 per 100 kilo gedaald, zo bericht ZLTO.

Basisprijs geitenmelk

De daling van de prijs vergeleken met april komt door lagere vet- en eiwitgehalten in de standaardmelk. Tevens hebben diverse zuivelonderneming de prijs verlaagd. Bij twee zuivelondernemingen werden de vet- eiwitprijzen in de afgelopen twee maanden verlaagd, terwijl bij drie ondernemingen de prijzen hoger werden. Daarnaast zijn er drie zuivelbedrijven de prijzen in mei en juni niet aanpasten, zo blijkt uit de prijsvergelijking van LTO Melkgeitenhouderij en Geitenhouderij.

De basisprijs is de prijs bij een vetpercentage van 4,00 procent en een eiwitpercentage van 3,50 procent. In mei 2020 is de basisprijs van het standaardbedrijf met 1 miljoen kilo melk € 67,51 per 100 kilogram en in juni 2020 komt de basisprijs uit op € 67,62 per 100 kilo. 

Prijsvergelijking

Deze prijsvergelijking is mogelijk gemaakt door LTO Melkgeitenhouderij en vakblad Geitenhouderij. De basis voor de vergelijking vormen de melkgeldafrekeningen en eventuele aanvullende informatie die geitenhouders beschikbaar stellen.