Hogere winst bij stabiele omzet voor DMK

‹ Terug naar overzicht

Hogere winst bij stabiele omzet voor DMK

Geplaatst op:

DMK heeft 2021 afgesloten met een hogere winst bij een nagenoeg gelijke omzet. De winst steeg met ruim 8 procent naar 27 miljoen euro terwijl de omzet 5,5 miljard bleef.  Dit is vergelijkbaar met de omzet in 2020.

Hogere winst bij stabiele omzet voor DMK

Foto: DMK

Het aandeel eigen vermogen op de eindbalans bleef stabiel op 33,8 procent. DMK heeft melkveehouders in 2021 een melkprijs inclusief nabetalingen uitbetaald van 35,88 euro per 100 kilogram. In 2020 was dat 32,05 euro per 100 kilo. De stabiele resultaten zijn het gevolg van de langetermijnstrategie van de Duitse zuivelcoöperatie. Dit maakte DMK bekend tijdens de presentatie van de kerncijfers over 2021.

Investeren in plantaardig

De zuivelcoöperatie maakte eind vorig jaar bekend dat het fors gaat investeren in plantaardige zuivelalternatieven. Het bedrijf ontwikkelt plantaardige producten waaronder chocolade- en vanillepudding, een dessert op basis van rijst en plantaardige alternatieven voor chocolademelk en kaas.

DMK Group

DMK Group, de grootste Duitse zuivelcoöperatie, telt 7.000 leden-melkveehouders en circa 7.700 medewerkers op meer dan twintig locaties in Duitsland, Nederland en andere landen. De coöperatie verwerkt melk tot onder meer kaas, zuivelproducten en ingrediënten, babyvoeding, ijs en weiproducten onder merken als Milram, Oldenburger, Uniekaas, Alete en Humana. In ons land behoort DOC Kaas in Hoogeveen tot de onderneming.