Holland Jersey lanceert premium Jersey melk in China

‹ Terug naar overzicht

Holland Jersey lanceert premium Jersey melk in China

Geplaatst op:

Holland Jersey lanceert premium Jersey melk in China. Het merk is online en bij een aantal premium supermarkten in de grote steden in China te koop. 

Holland Jersey lanceert premium Jersey melk in ChinaDe vraag naar premium melk stijgt in China. Kwaliteitsmelk wordt cadeau gedaan in China, vergelijkbaar met een doosje chocolade of een fles wijn hier. Er is ook veel vraag uit de koffiecultuur in Shanghai, Hong Kong en Beijing, die op zoek is naar goede melk. Nederland staat daar internationaal om bekend;  Jersey melk is perfect voor cappuccino’s en latte’s. De melk bevat van nature meer vet en eiwit, en dat schuimt beter dan welke melk ook. Tot slot heeft Jersey melk een lage ecologische footprint en daarvoor is groeiende aandacht in China.  

Samenwerking

Holland Jersey werkt samen met Gold Tulip, een internationaal handelsbedrijf in Shanghai met verschillende internationale merken. De onderneming  gaat net als in Nederland nauw samenwerken met lokale barista’s en chefs om de unieke kenmerken en de kwaliteit van de melk goed uit te kunnen leggen en zo de thuisbarista’s te bereiken. Een TikTok- campagne zal voor verdere ondersteuning zorgen.

Gold Tulip Ltd (Shanghai) is actief in de catering, internationale handel, logistiek en supply chain, cultuur en entertainment, e-commerce en de ontwikkeling van gezondheidstechnologie. Het handelsbedrijf is in 2017 opgericht door Seankris. Hij heeft 18 jaar in Nederland gewoond en ziet Nederland ook als zijn tweede thuis. De tulp, de nationale bloem van Nederland, is een symbool van vriendschap geworden tussen Nederlanders en Chinezen. Vanwege de connectie met Nederland van Seankris heeft hij zijn bedrijf Gold Tulip genoemd

Holland Jersey is opgericht in 2015 en is onderdeel van de VOB-Holland groep. Het merk richt zich op Jersey melk en is uitgegroeid tot een zuivelmerk met eigen melk, yoghurt, kaas, boter en melkpoeder. Het merk is te koop in de supermarkten van Nederland, en exporteert inmiddels naar diverse landen. Holland Jersey Melk ging in 2020 een partnership aan met Vandersterre.   

Melkpoeder Holland Jersey naar Zuid-Korea 

Holland Jersey levert sinds vorig jaar augustus melkpoeder aan Zuid-Korea. Het ingredient is een bestanddeel van babymelkpoeder van de firma Ivenet uit Zuid-Korea onder het label Golden Jersey. Holland Jersey, die melk van Jersey-koeien verwerkt tot hoogwaardige zuivelproducten, kwam drie jaar geleden met Ivenet in contact. Er was in de wereld nog geen hoogwaardige Jersey-melkpoeder beschikbaar.