Holland Jersey levert babymelkpoeder aan Zuid-Korea

‹ Terug naar overzicht

Holland Jersey levert babymelkpoeder aan Zuid-Korea

Geplaatst op:

Holland Jersey-melkpoeder is onlangs gelanceerd in babymelkpoeder van de firma Ivenet uit Zuid-Korea onder het label Golden Jersey. De producent, die melk van Jersey-koeien verwerkt tot hoogwaardige zuivelproducten, kwam twee jaar geleden met Ivenet in contact. Er was in de wereld nog geen hoogwaardige Jersey-melkpoeder beschikbaar.

Het zuivelbedrijf uit Nijkerk heeft de afgelopen twee jaar intensief samengewerkt met Ivenet en NutriDutch uit Putten dat de melkstroom van Holland Jersey verwerkt tot poeder voor de industrie.

Meer vet en eiwit 

Jersey-melk bevat van nature meer vet en eiwit dan gewone melk. Daarnaast heeft de melk van nature ook een hoger gehalte aan A2-eiwit dan gewone melk. Het A2-eiwit is populair omdat veel mensen met een vorm van intolerantie voor zuivel veelal wel zuivel van A2 kunnen verdragen. De zuivel wordt als lichter verteerbaar ervaren.

De kleine lichtbruine Jersey-koeien komen oorspronkelijk van het Britse Kanaaleiland Jersey. Jersey-melk bevat hogere gehaltes aan vet, eiwit, vitamine B, D, E, calcium en omega-3. De verse melk wordt niet afgeroomd en heeft daardoor een vetgehalte van gemiddeld 6 procent en 4,2 procent eiwit. Reguliere volle melk in een pak bevat gemiddeld 3,6 procent vet en 3,5 procent eiwit. 

Holland Jersey werkt samen met Vandersterre

Holland Jersey werkt samen met Vandersterre uit Bodegraven voor de verkoop, marketing en logistiek voor de Nederlandse en internationale markt. Het bedrijf levert naast melkpoeder aan de industrie ook Jersey-melk, -yoghurt, -kaas en -boter aan retail, hospitality en de out of home-markt. De kaas en melk worden geleverd aan Duitsland, België, Spanje en China en Polen.

Melk van 2.000 Jersey-koeien

Inmiddels zijn er 25 melkveebedrijven in Nederland die voor Holland Jersey de Jersey-melk produceren. Het verwerken van de rauwe melk gebeurt in samenwerking met verschillende bestaande zuivelverwerkingsbedrijven. 

Het zuivelbedrijf krijgt de melk geleverd van 2.000 Jersey-koeien van melkveebedrijven uit diverse provincies. Zes jaar geleden ging de producent in Nederland van start met de import van zo’n 1.000 Jersey-vaarzen voor de productie van Jersey-melk.