Ilvo zoekt melkveehouders voor Vlaams-Nederlands onderzoeksteam

‹ Terug naar overzicht

Ilvo zoekt melkveehouders voor Vlaams-Nederlands onderzoeksteam

Geplaatst op:

Het Belgische Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (Ilvo) zoekt twee melkveehouders die tegen een vergoeding deel willen uitmaken van een Vlaams-Nederlands onderzoeksteam.

Het doel van de samenwerking tussen de melkveehouders is duurzame en haalbare toekomstbeelden schetsen voor melkvee in Vlaanderen. Hoe ziet de mens-, dier- en milieuvriendelijke melkveehouderij van de toekomst eruit? 

Onderzoeken Ilvo

In opdracht van de Vlaamse Landmaatschappij (VLM) gaat het onderzoeksinstituut ILVO op zoek naar vernieuwende melkveehouderijconcepten die passen binnen het maatschappelijke, ruimtelijke en milieuwetgevend kader van Vlaanderen.

Er is behoefte aan perspectieven die passen in de Vlaamse context. De vraag naar veehouderijconcepten met een lage milieu- en klimaatimpact die tegelijk aandacht hebben voor het welzijn en de gezondheid van mensen en dieren is groot. 

Innovatieve concepten

De onderzoekers werken daarvoor samen met de Nederlandse partner Wageningen Universiteit en de ontwerpbureaus Ziegler-Branderhorst en Oto-landscapes. Om dat team te versterken, zoeken ze twee gemotiveerde melkveehouders. 

Het team zoekt melkveehouders die graag meewerken aan innovatieve concepten in de melkveehouderij en zestien halve dagen kunnen vrijmaken tussen september 2022 en september 2023.

Kandidaten kunnen zich aanmelden  door uiterlijk tot 15 augustus een mail te sturen naar AnnaVerhoeve van Ilvo.

Onderzoek en innovatie

Ook ZuivelNL vroeg dit voorjaar melkveehouders om onderzoeksideeën aan te dragen.  Via de ketenorganisatie investeren Nederlandse melkveehouders jaarlijks zo’n € 2 miljoen in onderzoek en innovatie. Met de gezamenlijke financiering van onderzoek wordt kennis ontwikkeld die melkveehouders kunnen toepassen in hun bedrijfsvoering.