Inex lanceert biologische weidemelk in statiegeldfles

‹ Terug naar overzicht

Inex lanceert biologische weidemelk in statiegeldfles

Geplaatst op:

Inex in Bavegem lanceert biologische weidemelk van eigen bodem. De melk wordt geleverd aan onder meer biologische winkels. De zuivelverwerker komt met de introductie van biologische melk tegemoet aan de vraag vanuit de markt. 

inex biologische melk in statiegeldflesInex werkt samen met boerderijen die biologisch zijn gecertificeerd. Het zuivelbedrijf levert naast volle en halfvolle melk ook biologische natuuryoghurt als volle standyoghurt en volle roertyoghurt. 

Inex-biomelk in statiegeldfles

De halfvolle biomelk is in literverpakking verkrijgbaar in een glazen statiegeldfles en tetrapak. Deze verpakking bevat meer dan 70 procent karton en is gecertificeerd volgens FSC. Dit  bevordert milieuvriendelijk, sociaal voordelig en economisch beheer van bossen wereldwijd. De plastic dop en coating van het tetrapak zijn van gecertificeerd suikerriet. Dit draagt bij tot minder CO2-uitstoot. 

Duurzame verpakkingen zuivel

De zuivelsector is ook in Nederland bezig met innovaties voor duurzame verpakkingen. Zo lanceerden onder andere Zuiver Zuivel en Weerribben  duurzame FSC-gecertificeerde verpakkingen voor zuivelproducten.