JoinData introduceert portaal met meer gebruiksgemak

‹ Terug naar overzicht

JoinData introduceert portaal met meer gebruiksgemak

Geplaatst op:

JoinData, een non-profit coöperatie die boeren controle geeft over hun data en machtigingen, introduceert het portaal Mijn JoinData. Het dashboard op de homepage laat de veehouder zien welke partijen een rol spelen in de datastromen van het bedrijf. De ondernemer ziet met welke machtigingen nog iets moet gebeuren, welke al zijn afgegeven en welke zijn ingetrokken.

JoinDataHet nieuwe portaal moet de gebruiker meer overzicht en gebruiksgemak en minder doorklikken geven. Het tabblad afnemers en dataleveranciers geeft melkveehouders een overzicht van alle machtigingen aan een partij bijvoorbeeld de zuivelorganisatie of voerleverancier.

Datasnelweg van JoinData

In het afgelopen jaar kwamen er zo’n 6 miljoen unieke databerichten over de datasnelweg van JoinData. Begin dit jaar hebben ruim 7.700 boeren ingelogd op het portaal. Dit is een verdriedubbeling ten opzichte van het jaar ervoor. De verwachting is dat dit aantal in de loop van dit jaar opnieuw zal verdubbelen.

Veel melkveehouders delen hun data met externe partijen echter zonder goede afspraken en zonder dat de machtigingen daarvoor goed zijn geregeld. Hier is veel ruimte voor verbetering. Dat concludeerde JoinData vorig jaar op basis van een online enquête onder ruim 600 melkveehouders.

AR-bril voor melkveehouders

De non-profit coöperatie werkt met onder meer Nedap samen in het uitwisselen van data. Het gaat om gegevens van softwareapplicaties voor melkveehouders van Nedap. Het bedrijf werkt aan een AR-bril voor melkveehouders. Met deze augmented reality-toepassing kan de melkveehouder bij iedere koe de beschikbare gegevens en eventuele attenties zien en ook behandelingen invoeren.