Nedap ontwikkelt AR-bril voor melkveehouder

‹ Terug naar overzicht

Nedap ontwikkelt AR-bril voor melkveehouder

Geplaatst op:

Nedap ontwikkelt een augmented reality-bril voor de melkveehouder. Met de nieuwe AR-toepassing kan de melkveehouder bij iedere koe de beschikbare gegevens en eventuele attenties zien en ook behandelingen invoeren. Het systeem wordt nu getest op melkveebedrijven. De producent verwacht het systeem volgend jaar op de markt te brengen.

De AR-bril is een aanvulling op het CowControl-systeem waarin Nedap en Uniform-Agri de melkveehouder ondersteunen met systeemkoppelingen. Beide partijen werken met hun systemen samen in toepassingen voor melkveehouders die Nedap- en Uniform-Agri-oplossingen gebruiken.

De koppelingen leiden tot realtime synchronisatie van sensor- en managementinformatie tussen de twee leveranciers. Data en inzichten die worden uitgewisseld tussen beide systemen zijn direct beschikbaar voor de melkveehouder. Die is daardoor op de hoogte van de actuele en complete status van zijn veestapel, kan zonodig direct reageren en voorkomt dubbele data-invoer.

Nedap en Uniform-Agri koppelen wederzijdse oplossingen

Zo monitort CowControl met SmartTags 24 uur per dag gedrag en positie van alle koeien op het bedrijf. Deze informatie maakt deel uit van het managementprogramma van Uniform-Agri. Daar wordt het gecombineerd en aangevuld met kalenderdata, melkgift- en voerinzichten. 

Uniform-Agri bevat rapportages van Nedap CowControl die inzicht geven in tochtdetectie en in vreet-, herkauw- en inactief gedrag op individueel en groepsniveau. Informatie uit Uniform-Agri wordt op haar beurt opgenomen in Nedap-oplossingen voor bijvoorbeeld het automatisch routen en separeren van koeien en verstrekken van krachtvoer.