Jumbo breidt aanbod Beter Leven in huismerkzuivel verder uit

‹ Terug naar overzicht

Jumbo breidt aanbod Beter Leven in huismerkzuivel verder uit

Geplaatst op:

Jumbo breidt vanaf juni het Beter Leven keurmerk verder uit naar een groter deel van haar huismerk zuivelassortiment. Hiermee zet de supermarktketen opnieuw een stap in de verdere verduurzaming van het zuivelaanbod in Nederland. 

De huismerkzuivel met 1 ster Beter Leven bij Jumbo bestaat dan ook uit magere, halfvolle en volle melk, karnemelk, en halfvolle, volle en magere yoghurt in verschillende verpakkingsformaten. De zuivelproducten krijgen tevens een nieuw verpakkingsontwerp.

Samenwerken met meer melkveehouders

De supermarktketen wil voor de levering van duurzamere en diervriendelijkere zuivel  gaan samenwerken met een vaste groep van twintig melkveehouders. Dat is meer dan een verdubbeling van het aantal melkveehouders dat nu deelneemt aan de samenwerking. Door de samenwerking met een vaste groep Nederlandse melkveehouders kan Jumbo bovendien precies vertellen waar deze zuivel vandaan komt. 

Beter Leven goed nieuws voor melkveehouder

“Sinds 2019 lever ik 1 ster Beter Leven zuivel aan Jumbo”, vertelt melkveehouder Jaap Prins. “Het is fijn om te horen dat het aanbod van de zuivel verder wordt uitgebreid. Dat biedt zekerheid en perspectief en stelt mij in staat om verder te groeien in het aanbod van 1 ster Beter Leven keurmerk. Het is bovendien goed nieuws voor melkveehouders die intrinsiek gemotiveerd zijn verder te verduurzamen.”

“Door een langetermijnsamenwerking met de melkveehouders aan te gaan, laten wij zien dat we hierin onze verantwoordelijkheid nemen”, zegt Cees van Vliet, coo bij Jumbo. “De overgang naar duurzamere en diervriendelijkere zuivel vraagt immers om forse investeringen, die de Nederlandse melkveehouderij alleen kan doen door intensieve samenwerking en met garantie voor langdurige afname. We zijn er trots op dit te realiseren binnen de 1 ster Beter Leven zuivelketen.” 

Jumbo breidde ook in de zomer van 2020 het aanbod van zuivel met 1 ster Beter Leven keurmerk verder uit. Er kwamen toen vijf nieuwe zuivelproducten met het 1 ster Beter Leven keurmerk in de schappen van Jumbo. 

Aandacht voor mens, dier en milieu

Jumbo bracht in 2019 – samen met de Dierenbescherming, Vogelbescherming Nederland en Natuur & Milieu – het 1 ster Beter Leven keurmerk voor zuivel op de markt. Dit keurmerk heeft integraal aandacht voor natuur, biodiversiteit en het milieu, en stelt daarnaast fundamentele eisen voor een beter leven van alle dieren op en rondom het boerenerf. De melkveehouders krijgen een meerprijs voor de inspanningen die zij leveren op het gebied van dierenwelzijn en verduurzaming.