Jumbo breidt 1 ster Beter Leven-zuivel verder uit

‹ Terug naar overzicht

Jumbo breidt 1 ster Beter Leven-zuivel verder uit

Geplaatst op:

Jumbo breidt het aanbod zuivel met 1 ster Beter Leven-keurmerk verder uit met vijf nieuwe zuivelproducten: een literverpakking karnemelk en halfvolle yoghurt en halve liters volle melk, halfvolle melk en karnemelk.

De nieuwe producten zijn een aanvulling op de halfvolle melk (1 liter en 1,5 liter), volle melk (1 liter) en volle yoghurt (1 liter) met het 1 ster Beter Leven-keurmerk die al in het zuivelschap van Jumbo zijn te vinden. Marijke de Jong, programmamanager Beter Leven-keurmerk bij de Dierenbescherming over de uitbreiding: “Jumbo laat opnieuw zien een diervriendelijker aanbod belangrijk te vinden. Daar zijn wij als Dierenbescherming superblij mee. Steeds meer boeren doen mee en ook steeds meer consumenten kiezen voor duurzame producten met aandacht voor dierenwelzijn. Daar horen producten als zuivel met het Beter Leven-keurmerk zeker bij.”Beter Leven voor dieren, natuur en milieu

Jumbo bracht het 1 ster Beter Leven-keurmerk voor zuivel vorig jaar – samen met de Dierenbescherming, Vogelbescherming en Natuur & Milieu – op de markt. Het keurmerk heeft integraal aandacht voor dierenwelzijn, natuur en het milieu en stelt fundamentele eisen voor een beter leven van alle dieren op en rondom het boerenerf.
Het Beter Leven-keurmerk voor zuivel stelde als eerste keurmerk fundamentele eisen aan dierenwelzijn van koeien in de stal. De koeien beschikken over een koevriendelijkere stal, met verschillende drink- en vreetplaatsen en voldoende plek om te liggen en te lopen. Niet alleen de koeien gaan 120 dagen per jaar, 6 uur per dag naar buiten, ook het jongvee gaat de wei in – in de eerste twee jaar 100 dagen.
Ook gelden er eisen op het gebied van milieu en biodiversiteit. Zo moet er sprake zijn van bloemrijke weiden, behoud van sloten, greppels en andere landschapselementen, waardoor boerenlandvogels, bijen, vlinders en andere insecten zich thuis kunnen voelen. Er wordt rekening gehouden met de samenstelling van het rantsoen van de koe – zoveel mogelijk ruwvoer zoals gras van eigen land, mest wordt zoveel mogelijk op het eigen land gebruikt en er gelden criteria voor inrichting van de bedrijfspercelen.

Award

De verpakking van de zuivel met het keurmerk werd onlangs beloond met een Gouden Vertex Award vanwege de realistische weergave van de koeien die de boodschap van dierenwelzijn versterkt.


Meer informatie over duurzamere en diervriendelijkere zuivel bij Jumbo is te vinden op www.jumbo.com/zuivel. De criteria van het Beter Leven-keurmerk staan op beterleven.dierenbescherming.nl.