Jumbo lanceert zuivel Direct van de Boerderij

‹ Terug naar overzicht

Jumbo lanceert zuivel Direct van de Boerderij

Geplaatst op:

Boer Kees, boer Ernst en boerin Jacoline staan vanaf deze week op de verpakkingen van zes ambachtelijke producten in het zuivelschap van Jumbo. Zij zijn de eerste leveranciers van de nieuwe Jumbo-zuivellijn Direct van de Boerderij. 

Het aanbod bestaat in eerste instantie uit volle melk en halfvolle Jersey-melk (van boer Kees), karnemelk en roomboter (van boer Ernst) en biologische volle kwark en volle yoghurt (van boerin Jacoline).

Jumbo gaat voor eerlijke zuivel

Boer Kees, boer Ernst en boerin Jacoline zetten zich in voor eerlijke ambachtelijke zuivel, dierenwelzijn en biodiversiteit, meldt Jumbo. Melkveehouder Kees Schutte ín Agelo levert volle melk en halfvolle Jersey-melk voor de nieuwe zuivel. De Jersey-koeien van de melkveehouder grzen op kruidenrijk grasland. Jersey-koeien staan bekend om hun romige en eiwitrijke melk. De koeien die melk geven met een extra hoog eiwitgehalte worden speciaal geselecteerd voor de halfvolle Jersey-melk. Hierdoor bevat deze melk gemiddeld 30 procent meer eiwit dan een reguliere melkvariant. 

Direct van de Boerderij

“Ik wil heel bewust het natuurlandschap hier in Twente in stand houden, het grasland vol met kruiden, struweel en bloemenranden”, vertelt Kees Schutte van Erve Holtwick. “Door met Direct van de Boerderij rechtstreeks aan Jumbo te leveren, ontvang ik een meerprijs voor mijn zuivel. Dat biedt extra ruimte om te investeren in de natuur en in het product. Bovendien is het prachtig om mijn melk binnen korte tijd al bij Jumbo in het schap te zien staan.” Hij vervolgt: “De pure kwaliteit wordt bereikt door de melk direct en zonder toevoegingen te verwerken in de kleinschalige fabriek op ons eigen erf.”

Smaak als vroeger

Boer Ernst van der Schans, eigenaar van zuivelboerderij Den Eelder in Well, levert karnemelk en roomboter voor Direct van de Boerderij. De karnemelk wordt nog op klassieke wijze gekarnd en smaakt daardoor als vroeger, romig, vol en met een licht zuurtje. De roomboter van boer Ernst heeft eenzelfde pure smaak. 

Boerin Jacoline uit de Weerribben, die voor Direct van de Boerderij biologische volle kwark en yoghurt levert, produceert eveneens op een ambachtelijke wijze. De zuivelproducten zijn afkomstig van de Weerribben Zuivel.

Duidelijke herkomst

“We zijn erg blij dat we deze smaakvolle, lokale producten van hoge kwaliteit aan ons zuivelassortiment mogen toevoegen”, zegt Olaf de Boer, directeur Commercie bij Jumbo Supermarkten. “Klanten vragen in toenemende mate om eerlijke en lokale producten waarvan de herkomst duidelijk is. Door een partnerschap aan te gaan met deze gepassioneerde boeren kunnen we samen de keten verkorten. Daarnaast zijn onze klanten ervan verzekerd dat deze boeren zorgdragen voor een mooi en lekker product, met oog voor dier en natuur.”
De supermarktorganisatie voegt deze week tevens een vers plantaardig assortiment en vezelrijke yoghurtvarianten toe aan het zuivelschap.