Kaas is en blijft meest gegeten broodbeleg

‹ Terug naar overzicht

Kaas is en blijft meest gegeten broodbeleg

Geplaatst op:

De Nederlander legt het liefst kaas op brood, beschuit of cracker bij ontbijt en lunch. Tijdens de lunch zijn ook vleeswaren populair. Dit komt naar voren uit de Nederlandse voedselconsumptiepeiling met gegevens over de consumptie van broodbeleg van Nederlanders.

Bij het ontbijt worden achtereenvolgens het meest gegeten kaas, chocoladebeleg, vleeswaren en jam/honing/appelstroop. Bij kinderen tot en met 18 jaar is chocoladebeleg (34 procent) het meest gegeten broodbeleg, gevolgd door vleeswaren (20 procent) en kaas (16 procent). 

Kaas scoort vooral bij volwassenen

Bij volwassenen wordt kaas het meest gegeten als broodbeleg, vooral door vrouwen (32 procent). Bij mannen is dit 27 procent, gevolgd door vleeswaren (23 procent), terwijl bij vrouwen jam/honing/appelstroop (18 procent) op de tweede plaats komen.

Lunch: ook veel vleeswaren

Tijdens de lunch komen er ook voornamelijk kaas en dan vleeswaren op tafel. Dit geldt voor alle groepen. Bij de vrouwen wordt kaas (33 procent) het vaakst gegeten, terwijl dat bij de andere groepen vleeswaren zijn (31-34 procent). Groente komt op de derde plaats bij de volwassenen (10-12 procent), bij kinderen is dat chocoladebeleg (16-20 procent).

Overzicht

Op  Wat eet Nederland – De consumptie van broodbeleg staat een overzicht van de verschillende soorten broodbeleg, welke soorten bij ontbijt of lunch worden gegeten, en wat de verschillen tussen jongens, meisjes en volwassen mannen en vrouwen zijn.

Ook in België is kaas onverminderd populair.