Kaas van Noord-Holland: samenwerking van Cono en Klaver

‹ Terug naar overzicht

Kaas van Noord-Holland: samenwerking van Cono en Klaver

Geplaatst op:

Cono gaat met Klaver Kaas samenwerken in de nieuwe organisatie Kaas van Noord-Holland. Met de samenwerking willen beide bedrijven zich concentreren op de productie van speciaalkazen en op geitenkaas en kruidenkazen. 

De kruidenkazen worden bereid met koemelk van de boerderij van Klaver Kaas in Winkel en van Cono-melkveehouders. Voor de geitenkaas wordt de melk van de geitenboerderij van Klaver Kaas gebruikt.

Breder assortiment Kaas van Noord-Holland

Beide Noord-Hollandse bedrijven werken al samen op het gebied van melk en de productie van speciaalkazen. Wim Betten, algemeen directeur bij Cono Kaasmakers: “Met deze nieuwe samenwerking en organisatie versterken wij onze positie in de markt. Wij zien kansen om een breder assortiment authentieke Noord-Hollandse speciaalkazen, die gemaakt worden in de kaasmakerij van Klaver, te bieden aan onze huidige klanten maar ook aan nieuwe klanten. Dit betekent concreet dat de specialiteitenkazen beschikbaar zijn voor de Nederlandse en buitenlandse markt.”

Productie

Vanaf 2022 vindt de productie van deze kazen plaats in de nog te bouwen Klaver-kaasmakerij op bedrijventerrein Agriport A7. Klaver Kaas bouwt deze vestiging omdat het bedrijf ruimte tekort komt voor de groeiende productiecapaciteit.