Klaverkaas gaat kaasfabriek bouwen op Agriport A7

‹ Terug naar overzicht

Klaverkaas gaat kaasfabriek bouwen op Agriport A7

Geplaatst op:

De gemeente Hollands Kroon heeft een vergunning aan kaasmakerij Klaverkaas afgegeven voor de bouw van een nieuwe fabriek op Agriport A7, het grootschalig glastuinbouwgebied in Middenmeer tussen Hoorn en de Afsluitdijk. 

Met de nieuwbouw is een investering van ongeveer 20 miljoen euro gemoeid.  Klaverkaas in Winkel verwerkte vorig jaar rond 20 miljoen liter melk tot onder meer speciaalkazen en geitenkaas. Het bedrijf, dat sinds 2001 in de kaasmakerij in Winkel produceert, werd in de afgelopen jaren diverse keren uitgebreid met kaaslijnen en opslag om tegemoet te komen aan de groeiende productiecapaciteit en komt nu ruimte tekort.
In het nieuwe pand op Agriport A7, dat naar verwachting volgend jaar operationeel zal zijn, komt een vierde kaaslijn in bedrijf. Hier wordt dan het assortiment populaire  kazen geproduceerd, terwijl het productieproces van speciaalkazen in Winkel blijft geconcentreerd.Klaverkaas 

Agriport 7

Kaasmaker Klaverkaas, die in 1977 in Winkel van start ging, is FSSC 22000 en Skal-gecertificeerd en mag biologische melk in alle producten verwerken. De melk kan tevens in een apart proces tot een volledig biologische kaas worden verwerkt. Op Agriport A7 zijn, naast kassen van grote paprika- en tomatentelers, datacenters als strategische Europese hubs van Amerikaanse softwareconcerns gevestigd. Microsoft heeft meerdere vestigingen op een locatie van veertig hectare in het glastuinbouwgebied. Een locatie van Google van zeventig hectare is momenteel in aanbouw. Agriport A7 is voor datacentra interessant vanwege de levering van restwarmte voor het verwarmen van de kassen.