Kaaskeuring NNKC gaat online in januari

‹ Terug naar overzicht

Kaaskeuring NNKC gaat online in januari

Geplaatst op:

In plaats van de kaaskeuring op het Nederlands Nationaal Kaaskeurconcours in 2020 houdt het NNKC in januari 2021 een onlinekaaskeurconcours voor de kaasprofessionals van Nederland.

Tijdens het onlineconcours zal  net als bij het reguliere jaarlijkse concours de kennis van het Nederlands kaasassortiment van de deelnemers uit industrie, handel en detailhandel worden getest. 

Kaaskeuring thuis of op het werk 

De keurders krijgen het kaasassortiment thuis of op de zaak toegestuurd en kunnen op een moment dat het hen schikt de kazen bekijken, voelen, ruiken en proeven. Online wordt het type kaas, rijpingsstadium, geur en smaak en de eventuele smaakafwijking ingevuld. 

Ook de uitslag wordt bepaald volgens de NNKC-formule. Deze wordt half februari door de jury bekendgemaakt. De winnaar krijgt niet de Gouden Kaasboor en er is ook geen goud, zilver of brons. Hij ontvangt wel de eer, een bewijs van vakmanschap en leuke prijzen voor de beste scores.

Vakkennis

Kaaskennis, vakmanschap en onderscheid zijn belangrijk voor de Nederlandse kaassector en daarom stimuleert het NNKC-bestuur deelname aan de onlinekaaskeuring ter bepaling van de vakkennis van de kaasprofessionals. medailles te winnen in drie categorieën: handel, industrie en detailhandel. Douwe Dijkstra, productontwikkelaar bij Rouveen kaasspecialiteiten, was vorig jaar de winnaar van de Gouden Kaasboor.

Keuringen in 2021

De keuringen voor volgend jaar staan gepland op 27 en 28 september 2021 in de Expo in Houten. Hier vindt dan ook de vakbeurs Foodspecialiteiten plaats. Deze vond dit jaar geen doorgang vanwege corona. De prijsuitreiking van het nationaal kaaskeurconcours is op 7 oktober 2021 in het Hart van Holland Nijkerk. 

Meer informatie via het NNKC-secretariaat info@nnkc.nl of de website.