Lagere omzet voor Danone in eerste kwartaal

‹ Terug naar overzicht

Lagere omzet voor Danone in eerste kwartaal

Geplaatst op:

Danone heeft dit afgelopen eerste kwartaal afgesloten met een omzet van 5,66 miljard euro. Dat is 9,4 procent minder dan het eerste kwartaal van 2020. De ontwikkelingen in wisselkoersen drukten de omzet met 7,0 procent, maar ook op vergelijkbare basis daalde omzet met 3,3 procent. De volumes waren gemiddeld 3,7 procent lager.

De divisie gespecialiseerde voeding van Danone, met daarin onder meer babyvoeding geproduceerd door Nutricia in Nederland, had een daling van de vergelijkbare omzet met 7,7 procent. Bij de divisie voor zuivel- en plantaardige producten steeg de vergelijkbare omzet met 1,6 procent.

Danone verwacht groei van omzet

Danone verwacht dat de vergelijkbare omzet in het tweede kwartaal wel zal groeien. Het concern rekent op een winstgevende groei in de tweede helft van dit jaar. De operationele marges over heel 2021 zullen op een vergelijkbaar niveau uitkomen als in 2020.

Nutricia heeft B Corp-certificering

Nutricia Nederland heeft begin dit jaar het B Corp-certificaat behaald. Het bedrijf in Zoetermeer voegt zich met het certificaat bij de andere onderdelen van moederbedrijf Danone, waaronder Danone Essential Dairy & Plant-based en Alpro. Om de B Corp-certificering te kunnen behalen heeft Danone Nederland een audit doorlopen op basis van sociale en milieunormen. Er zijn wereldwijd meer dan 3.000 bedrijven B Corp-gecertificeerd, waaronder een kleine zeventig in Nederland. Gecertificeerde B-Corporaties zijn bedrijven met winstoogmerk die de kracht van het bedrijfsleven benutten om een meer inclusieve en duurzame economie op te bouwen. De bedrijven voldoen aan de hoogste geverifieerde normen van sociale en milieuprestaties, transparantie en verantwoordingsplicht.

Internationaal distributiecentrum

Danone gaat in ons land bovendien een nieuw internationaal distributiecentrum aan de A73 in Cuijk betrekken. Het zuivelconcern huurt de locatie van VolkerWessels Logistics Development. Het nieuwe centrum moet eind dit jaar in bedrijf zijn.