Lely behaalt stabiele omzet in 2021

‹ Terug naar overzicht

Lely behaalt stabiele omzet in 2021

Geplaatst op:

Lely heeft 2021 afgesloten met een totale omzet van € 611 miljoen, € 4 miljoen minder dan in 2020. De winstgevendheid was in lijn met de recordprestatie van 2020. Het bedrijf noemt het resultaat in lijn met de voorspelde plannen.

De omzet was in 2020 € 615 miljoen tegenover € 606 miljoen in 2019. Deze omzetgroei was toen het  resultaat van de continu toenemende wereldwijde acceptatie van automatisering in de melkveehouderij. Lely investeerde in 2021 voor ruim € 40 miljoen in onderzoek en productontwikkeling. Het bedrijf produceerde het 1.000ste automatische voersysteem Vector en de 10.000ste Astronaut A5-melkrobot. Verder werden de Quaress-uierverzorgingsproducten gelanceerd en werd de implementatie van de nieuwe bedrijfsmanagementapplicatie Lely Horizon gerealiseerd. 

Uitbreiden naar België en Duitsland

Het bedrijf installeerde het afgelopen jaar de vierde Orbiter bij melkveehouder Reijer Rotgans in Hippolytushoef. De  automatische installatie verwerkt de melk direct op het erf en is direct gekoppeld aan de Astronaut-melkrobot. Lely hoopt de levering van het systeem ook uit te breiden naar België en Duitsland.

Lely Sphere verlaagt stikstofuitstoot 

Het circulaire stalsysteem Lely Sphere werd in oktober vorig jaar officieel erkend door de Nederlandse overheid. Daarmee wordt de stikstofuitstoot ven melkveebedrijven sterk verlaagd, terwijl een vloeibare circulaire meststof wordt geproduceerd. Lely gaat zich het komende jaar verder inspannen om dit systeem op de markt te brengen.

CO2-neutraal in eigen bedrijfsvoering

Lely werkt aan een programma waarin het bedrijf zich verbindt om in 2030 in de eigen bedrijfsvoering  CO2-neutraal te zijn. De onderneming lanceert dit jaar een actieplan lanceren om deze ambitie te realiseren, samen met de volgende stappen voor het meten en verminderen van de CO2-uitstoot binnen de eigen toeleveringsketen.

Sterke groei verwacht

Het bedrijf verwacht dit jaar een sterke groei mede vanwege orders die in 2021 zijn verplaatst naar dit jaar als gevolg van de componententekorten. In verband met de verwachte groei wordt geïnvesteerd in vastgoed en het aantrekken van nieuwe medewerkers. Dit jaar wordt daarom in Pella in de Verenigde Staten het Lely Park geopend. Ook de campus van het bedrijf in Maassluis wordt uitgebreid.