Lely benoemt vierde lid raad van commissarissen

‹ Terug naar overzicht

Lely benoemt vierde lid raad van commissarissen

Geplaatst op:

Lely maakt zijn raad van commissarissen compleet met de benoeming van Lisbet Thyge Frandsen als vierde en laatste lid.

raad van commissarissen Lely

Lisbet Thyge Frandsen.

Lisbet Thyge Frandsen uit Denemarken bekleedde verschillende bestuursfuncties binnen de pompindustrie, IT, robottechnologie en de consulting engineering-industrie.

Lely blij met benoeming

“We zijn erg blij met de benoeming van Lisbet Thyge Frandsen”, zegt Alexander van der Lely, voorzitter van de raad van commissarissen. “Met haar uitgebreide ervaring als bestuurslid en adviseur in branches die vergelijkbaar zijn met die van ons, sluit Lisbet perfect aan bij ons profiel. In haar leidinggevende functies is ze verantwoordelijk geweest voor innovatie, digitalisering en het leiden van veranderingen, waarbij altijd de kernwaarden en de cultuur van een bedrijf behouden bleven.”

Thyge Frandsen heeft meer dan dertig jaar ervaring in senior management, meest recentelijk als group senior vice president bij pompfabrikant Grundfos. Zij is momenteel bestuurslid van Industriens Fond, een stichting om het concurrentievermogen van het Deense bedrijfsleven te versterken, en Nine A/S, een leverancier van IT-systemen voor Deense autoriteiten en de financiële sector. Daarnaast treedt ze op als voorzitter van bObles, een Deens designmerk. Thyge Frandsen is ook actief als docent aan de Copenhagen Business School.

Andere leden 

De andere leden van de raad van commissarissen van Lely zijn: Alexander van der Lely die per 1 januari voorzitter werd, Dirk de Groot en John Quist.