André van Troost wordt algemeen directeur bij Lely

‹ Terug naar overzicht

André van Troost wordt algemeen directeur bij Lely

Geplaatst op:

André van Troost, sinds 2014 werkzaam bij Lely en nu vicepresident Consumer Care in de directie, wordt de nieuwe algemeen directeur bij Lely. De huidige algemeen directeur, Alexander van der Lely, stopt per 1 januari 2020.

Lely-ceo Alexander van der Lely (links) met zijn opvolger André van Troost. 

Van der Lely wordt voorzitter van de nieuw te vormen raad van commissarissen. Deze moet er ook in de toekomst voor moet zorgen dat Lely een gezond familiebedrijf blijft. In zijn nieuw rol houdt hij toezicht op het gevoerde beleid van de raad van bestuur. Van der Lely is sinds 2004 ceo van het familiebedrijf, dat met zijn toetreding tot de raad van commissarissen ook die vorm blijft behouden.

Ontwikkeling van Lely 

Van der Lely kijkt terug op de enorme ontwikkeling die Lely de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. “In 1995 ben ik bij Lely begonnen. De laatste vijftien jaar heb ik als ceo leiding mogen geven. In die periode hebben we hard gewerkt aan een transformatie van bouwer van landbouwmachines naar marktleiderschap op het gebied van robots en data voor het melkveebedrijf. Ik deed dat samen met een fantastisch team van gepassioneerde mensen, met een groot hart voor de melkveehouderij. En daar ben ik enorm dankbaar voor.”

Datamanagement en automatisering 

Van der Lely vervolgt: “Datamanagement en automatisering biedt ook voor de toekomst nog ongekende mogelijkheden voor het melkveebedrijf. Lely zal daarbij voorop blijven lopen, zoals we dat de afgelopen 71 jaar steeds hebben gedaan. Een prachtige opdracht voor de nieuwe raad van bestuur, waarbij ik hen uiteraard mooie successen toewens. Tegelijkertijd zal ik zeer nauw betrokken blijven bij Lely in mijn functie als voorzitter van de nieuw op te zetten raad van commissarissen. Wij zullen toezicht houden op het gevoerde beleid van de raad van bestuur en zullen fungeren als klankbord en adviseur.”

André van Troost nieuwe algemeen directeur

De nieuwe algemeen directeur André van Troost, sinds 2014 werkzaam bij Lely, was daarvoor actief bij Procter & Gamble en Danone. Onder zijn leiding zal de raad van bestuur de huidige strategie voortzetten, gericht op innovatie, versterking van het distributiekanaal, verbeteren van klantgerichtheid en het verder bouwen aan een winnende organisatie.

Raad van bestuur

De raad van bestuur van Lely bestaat per 1 januari uit: André van Troost (chief executive officer), Gijs Scholman (chief commercial officer), Marijke Jansen (chief services officer), Martijn Boelens (chief technology officer) en Ronald Eikelenboom (chief financial officer).