Lely komt dit najaar naar het erf: alternatief voor beurzen

‹ Terug naar overzicht

Lely komt dit najaar naar het erf: alternatief voor beurzen

Geplaatst op:

De Lely Centers houden van september tot december door het hele land mini-evenementen op het erf van melkveehouders in de regio. De bijeenkomsten zijn een alternatief voor de Rundvee en Mechanisatie vakdagen in Hardenberg en Gorinchem. Lely is dit jaar niet aanwezig op de beurzen.

De zes centers hebben besloten tot dit alternatief vanwege de onzekerheid rondom het coronavirus om de veiligheid te waarborgen en toch in contact te komen met melkveehouders. 

Ervaringen en kennis delen 

Het alternatieve plan heeft als doel ervaringen delen van collega-melkveehouders, kennis te delen en de nieuwste ontwikkelingen te laten zien op het gebied van automatisering. De mini-events vinden plaats op het erf van melkveehouders in samenwerking met de melk- en voerspecialisten van de Lely Centers in de regio. 

Door de bijeenkomsten plaatselijk te houden blijft reizen beperkt en doordat ze plaatsvinden op verschillende locaties en verschillende dagen blijft het aantal bezoekers beperkt. Frank te Vruchte, manager van het Lely Center in Zelhem: “We willen graag met regionale melkveehouders en de sector in contact blijven. Maar gezondheid gaat voor. Met dit alternatief willen we bijdragen dat we boeren bij elkaar kunnen blijven brengen, in feite net als op een beurs, maar wel op een manier die kleinschaliger en lokaal en daarmee veiliger is.”

Lely Centers 

Omdat de kleinschalige evenementen op het terrein van de klanten van regionale Lely Centers worden gehouden, is er meer aandacht voor de regionale situatie. Dit biedt veehouders gelegenheid om bij andere melkveehouders op hun bedrijf te kijken en te leren van hun ervaringen, maar ook meer te weten te komen over het lokale center. 

Het wereldwijde distributienetwerk met lokale ondernemers richt zich exclusief op het concept van de fabrikant en daarbij advies, onderhoud en verkoop. Na de zomer bericht het bedrijf meer over locatie en data van de mini-evenementen.

Lely Future Farm Days 

In oktober vindt het online-evenement Lely Future Farm Days plaats. Dan presenteert het bedrijf zijn visie op een duurzaam en volledig geautomatiseerd melkveebedrijf van de toekomst. Ook worden dan enkele innovaties gepresenteerd.