'Markt voor lactoferrine zal groeien met 7,2 procent per jaar’

‹ Terug naar overzicht

'Markt voor lactoferrine zal groeien met 7,2 procent per jaar’

Geplaatst op:

De markt voor lactoferrine had vorig jaar een waarde van 195 miljoen dollar en deze zal tot 2027 naar schatting groeien met in elk geval 7,2 procent per jaar. Dit is de verwachting van onderzoeksbureau Global Market Insights.

FrieslandCampina, Veghel.

De toenemende aandacht van de consument voor gezonde voeding zal de vraag naar het eiwit verder stimuleren. Lactoferrine kan worden verkregen uit onder meer koemelk. Het bestanddeel in melk remt ontstekingen en bevat goede ijzerbindende eigenschappen. Het is een belangrijk ingrediënt van kindervoeding en voedingssupplementen.

FrieslandCampina en lactoferrine

Het eiwit fungeert tevens als antioxidant in verschillende medicijnen om bacteriële en virale infecties te genezen. Het wordt ook gebruikt om aandoeningen te behandelen die verband houden met het menselijke spijsverteringsstelsel.

FrieslandCampina kondigde eind vorig jaar aan dat het concern samen met de Amerikaanse zuivelcoöperatie United Dairymen of Arizona (UDA) gaat samenwerken in de productie en levering van het eiwit. De joint venture verwacht 10 ton lactoferrine per jaar te produceren.

Geleidelijke uitbreiding van productie

FrieslandCampina wil de productie van lactoferrine de komende jaren aanzienlijk uitbreiden. De capaciteit van FrieslandCampina’s productielocatie in Veghel zal geleidelijk worden vergroot van 10 naar 70 ton per jaar. Het eiwit wordt hier gewonnen uit rauwe melk.