Nationale Kaasweek heeft ongeveer 150 deelnemers

‹ Terug naar overzicht

Nationale Kaasweek heeft ongeveer 150 deelnemers

Geplaatst op:

Aan de Nationale Kaasweek, die deze week wordt gehouden, doen ongeveer 150 kaasspecialisten mee. Hiertoe behoren boerderijwinkels, kaasspeciaalzaken en markthandelaren in kaas. De kaaspromotieweek is een landelijk initiatief van Vakcentrum Foodspecialiteiten en wordt vanaf dit jaar voor het eerst georganiseerd door de Stichting Foodspecialiteiten Nederland.

In de Nationale Kaasweek willen ondernemers met een specialisme in kaas  consumenten verrassen met binnen- en buitenlandse kazen die in Nederland verkocht worden. Bij deze kaasspecialisten, hier te vinden, kunnen consumenten terecht voor kennis van herkomst en bereiding van het product, de juiste bewaaradviezen, de beste adviezen voor een kaas of borrelplank, al dan niet met begeleidende dranken, plus kennis van allergenen en dieetwensen. 

Nationale Kaasweek: feest rond kaas

Tijdens de Nationale Kaasweek kleden de deelnemende ondernemers hun winkel en marktkraam feestelijk aan en worden de klanten verwend met een gratis lekkernij bij een aankoop waar de ondernemers zelf een actie bij hebben bedacht. Ook aan de kleine kaasliefhebbers is gedacht, die kunnen een prijs winnen door mee te doen aan een kleurwedstrijd.

Kennis delen

“Kaas- en delicatessenwinkels en ambulante handel in kaas zijn de adressen waar je nog een groot assortiment en écht onderscheidende kazen kunt vinden”, aldus Rick Brantenaar, directeur van Stichting Foodspecialiteiten Nederland. “Daarnaast ben je hier verzekerd van het feit dat de mensen achter de toonbank je alle details kunnen vertellen waar de kazen zijn gemaakt en welke fantastische verhalen erbij horen. Kaasspecialisten doen dan ook niks liever om die kennis te delen met hun klanten. En hoe raar het ook klinkt, als je eenmaal het leuke verhaal achter de kaas weet, dan smaakt hij toch lekkerder.”

Stichting Foodspecialiteiten Nederland

De organisatie is dit jaar voor het eerst in handen van de Stichting Foodspecialiteiten Nederland. Deze stichting heeft al het adviseren, stimuleren en ondersteunen van activiteiten, die tot gevolg hebben dat de kwaliteit van het zelfstandig ondernemerschap in de detailhandel in foodspecialiteiten verder vergroot wordt.