Natuurinclusieve landbouw: boeren samen met Staatsbosbeheer

‹ Terug naar overzicht

Natuurinclusieve landbouw: boeren samen met Staatsbosbeheer

Geplaatst op:

Staatsbosbeheer gaat met twee boeren in Noord-Brabant samenwerken in natuurinclusieve landbouw: meer biodiversiteit in combinatie met een rendabele bedrijfsvoering. Een van de twee is Eric Lamers van biologische melkveehouderij De Schutkooi in Vortum-Mullem. 

Lamers wil de melk gaan verkopen via eigen kanalen onder de naam Maasheggenmelk. Volgend jaar worden de koeien in de wei met een mobiel melksysteem gemolken. Lamers zet zich sterk in voor gebiedskringloop, waarbij veel aandacht is voor het bodemleven.

Stimuleren natuurinclusieve landbouw

De twee boeren maken deel uit van een project van veertig experimenten die Staatsbosbeheer samen met het ministerie en boeren opzette om deze vorm van landbouw te stimuleren. WUR monitort de projecten. 

Meer overeenkomsten Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer tekende inmiddels elders in het land overeenkomsten voor landbouw met natuurinclusiviteit landbouw met boeren in Reeuwijk en Brandwijk (Zuid-Holland), Woerdense Verlaat en Tienhoven (Utrecht), Arrien (Overijssel), Leutingewolde (Drenthe), Delfgauw (Zuid-Holland) en Oene (Gelderland).

Consument wil betalen

Eerder meldde zuivelzicht.nl dat consumenten meer willen betalen voor producten die natuurinclusief zijn. Lees hier meer.

Boswachters van Natuurmonumenten werken samen met FrieslandCampina-boeren. Zij doen samen onderzoek naar natuurontwikkeling.