Nedap en Uniform-Agri gaan intensiever samenwerken

‹ Terug naar overzicht

Nedap en Uniform-Agri gaan intensiever samenwerken

Geplaatst op:

Nedap en Uniform-Agri gaan de melkveehouder ondersteunen met nieuwe systeemkoppelingen. Beide partijen willen met hun systemen intensiever samenwerken in nieuwe toepassingen voor melkveehouders die Nedap- en Uniform-Agri-oplossingen gebruiken. 

De nieuwe koppelingen die dit jaar werden ontwikkeld en uitgerold, leiden tot realtime synchronisatie van sensor- en managementinformatie tussen de twee leveranciers. Data en inzichten die worden uitgewisseld tussen beide systemen zijn direct beschikbaar voor de melkveehouder. Die is daardoor op de hoogte van de actuele en complete status van zijn veestapel, kan zonodig direct reageren en voorkomt dubbele data-invoer. 

Nedap en Uniform-Agri koppelen wederzijdse oplossingen

Zo monitort Nedap CowControl inmiddels met SmartTags 24 uur per dag gedrag en positie van alle koeien op het bedrijf. Deze informatie maakt al deel uit van het managementprogramma van Uniform-Agri. Daar wordt het gecombineerd en aangevuld met kalenderdata, melkgift- en voerinzichten. Uniform-Agri bevat nieuwe rapportages van Nedap CowControl die inzicht geven in tochtdetectie en in vreet-, herkauw- en inactief gedrag op individueel en groepsniveau. Informatie uit Uniform-Agri wordt op haar beurt opgenomen in Nedap-oplossingen voor bijvoorbeeld het automatisch routen en separeren van koeien en verstrekken van krachtvoer. 

Ook Koe Locatiebepaling 

Melkveehouders die Nedap Koe Locatiebepaling gebruiken, kunnen nu ook binnen Uniform-Agri de positie van hun koeien in de stal inzien. Deze functionaliteit is onderdeel van Nedap CowControl en wijst op een stalplattegrond de exacte locatie aan van koeien die bijvoorbeeld moeten worden gecheckt, behandeld of opgehaald. Koeien zoeken wordt daardoor koeien vinden, wat de melkveehouder tijdwinst en arbeidsbesparing oplevert. 

Samenwerkingsovereenkomst vernieuwd

Beide bedrijven vervolgen hun intensievere samenwerking met een vernieuwde samenwerkingsovereenkomst. Het doel is om melkveehouders overal ter wereld die met de systemen werken optimaal te ondersteunen in hun bedrijfsvoering. 

Over Nedap Livestock Management

Nedap Livestock Management is wereldwijd marktleider in het automatiseren van stalprocessen op basis van elektronische individuele dieridentificatie. Nedap heeft meer dan veertig jaar ervaring in het ondersteunen van veehouders met  identificatie-, monitorings- en automatiseringsoplossingen. Deze versterken veehouders en hun personeel met informatie om operationele en strategische beslissingen te nemen en helpen veehouderijen efficiënter, productiever en succesvoller te zijn. Nedap NV is een beursgenoteerd bedrijf met wereldwijd meer dan 750 werknemers verdeeld over  elf vestigingen en zeven  business units. 

Over Uniform-Agri 

Uniform-Agri in Assen is Europees marktleider in het ondersteunen van melkveehouders met gebruiksvriendelijke managementsoftware. Wereldwijd maken meer dan 12.000 melkveehouders dagelijks gebruik van de mogelijkheden van de managementsoftware. Al meer dan dertig jaar ondersteunt Uniform-Agri-veehouders bij  hun veeadministratie. Uniform-Agri biedt koppelingen op en buiten het melkveebedrijf met onder meer sensoren, melkrobots en melkstallen, maar ook met melkcontrole organisaties en nationale databases.