NNKC organiseert onlinekaaskeurconcours

‹ Terug naar overzicht

NNKC organiseert onlinekaaskeurconcours

Geplaatst op:

Het Nederlands Nationaal Kaaskeurconcours (NNKC) organiseert een onlinekaaskeurconcours voor professionals. 

Net als bij de reguliere nationale kaaskeuringen zal de kennis van het Nederlands kaasassortiment van de deelnemers afkomstig uit industrie, handel en detailhandel worden getest. De jury zal een uitdagend assortiment samenstellen. 

Kaas thuisgestuurd

De keurders krijgen het kaasassortiment thuisgestuurd en kunnen op een moment dat het hen schikt de kazen bekijken, voelen, ruiken en proeven. Online wordt het type kaas, rijpingsstadium, geur en smaak en de eventuele smaakafwijking ingevuld.

Bestuur NNKC stimuleert deelname

Half februari wordt de uitslag namens de jury bekendgemaakt. Boska heeft prijzen beschikbaar gesteld voor de beste keurders in de groepen industrie, handel en detailhandel. Ook ontvangen de winnaars een bewijs van vakmanschap. Kaaskennis, vakmanschap en onderscheid zijn belangrijk voor de Nederlandse kaassector en daarom stimuleert het NNKC-bestuur deelname aan de onlinekaaskeuring ter bepaling van de vakkennis van de kaasprofessionals.

Aangepaste vorm

Het Nederlands Nationaal Kaaskeurconcours besloot afgelopen najaar in een aangepaste vorm door te gaan met de kaaskeuringen. De prijsuitreiking vond toen plaats tijdens een onlinehappening. 

Voor meer informatie en voor deelname: neem contact op met het secretariaat van het kaaskeurconcours via info@nnkc.nl of 070 4131910.