Nationaal Kaaskeurconcours gaat door in aangepaste vorm

‹ Terug naar overzicht

Nationaal Kaaskeurconcours gaat door in aangepaste vorm

Geplaatst op:

Het Nederlands Nationaal Kaaskeurconcours (NNKC) gaat in aangepaste vorm door op 28 september 2020. De inschrijvingen zijn geopend. De Vakbeurs Foodspecialiteiten gaat daarentegen niet door. De keuringen worden nu gehouden op de beursvloer van Expo Houten.

De prijsuitreiking is in de vorm van een onlinehappening op 8 oktober 2020. Het NNKC-bestuur heeft besloten om het event door te laten gaan omdat alle keurders van het afgelopen jaar meedoen aan de kaaskeuring. 

Nationaal Kaaskeurconcours

Het komende concours is de 61ste editie. Kaaskennis, vakmanschap en onderscheid zijn belangrijk voor de Nederlandse kaassector. De kaasprofessionals proeven blind tien kaasmonsters van de meest gangbare Nederlandse kazen. Ze kijken, ruiken, voelen en proeven om te bepalen van welke soort, kwaliteit en leeftijd de kazen zijn. 

Moeilijk maken

Een jury en een geheime kaasinkoper maken het de kaasprofessionals moeilijk door eventuele smaakafwijkingen toe te voegen aan het assortiment. Diegenen die het beste proeven en de kaasmonsters onderscheiden, vallen in de prijzen.

Gouden Kaasboor

De overallwinnaar ontvangt de keten met de Gouden Kaasboor, de wisselprijs en de Gouden Kaasboor op sokkel. Er zijn in totaal vijftien medailles te winnen in drie categorieën: handel, industrie en detailhandel. Douwe Dijkstra, productontwikkelaar bij Rouveen kaasspecialiteiten, was vorig jaar de winnaar van de Gouden Kaasboor.

Klik hier voor meer informatie over het Nederlands Nationaal Kaaskeurconcours.

En klik hier voor inschrijving.